Съвети за отглеждане на най-дългите мустаци в света 19.05 | 09:37

Мъжът с най-големите мустаци в света споделя как ги поддържа

От Елена Кирилова

Индиецът Рам Синг Чаухан е човекът с най-дългите мустаци (426 см.) на света според Книгата на Гинес, разкрива The Sideshow.

Мустакът на мъжа от дълги години се радва на публично внимание, още преди да бъде вписан в книгата с рекорди. Известният мустак се е снимал във филма за Джеймс Бонд "Октопуси” от 1983 г. и е получил "роли” в няколко продукции на Боливуд.  

54-годишният Чаухан най-сетне разкри какво е нужно, за да се отгледа толкова дълъг мустак.

За начало ентусиастите трябва да започнат да си пускат мустаците още в ранна възраст, защото спадът в производството на хормони в по-късните години ще забави растежа. Съвсем естествено мъжът препоръчва лицевото окосмяване да бъде редовно почиствано.

Самият Рам мие мустаците си веднъж на всеки десет дни и твърди, че за целта му е нужно доста време и той често моли за помощ жена си. Носителят на рекорда споделя, че използва кокосово масло, за да подхранва мустаците си.

Ентусиастите, готови да си пуснат дълги мустаци, мъжът съветва да се подготвят за критика от страна на околните, защото непрестанно ще има хора, които ще обсъждат дали окосмяването по лицето отговаря на съвременните модни тенденции.

През ноември тази година в Лас Вегас ще се проведе и световното първенство за най-дълги брада и мустаци.

Водещи

Най-четени