Съдбата зарадва българка с тройка близнаци след 12 години опити за дете 08.08 | 14:23

Майката е заченала инвитро след 9 неуспешни процедури, сега си има две момченца и момиченце

От iNews.bg

В родилното отделение на Първа САГБАЛ "Света София" проплакаха тризнаци. Бебета са заченати инвитро по метода икси, благодарение на добрата работа на началника на отделението по асистирана репродукция в здравното заведение д-р Минко Еврев и неговия екип. Той е и специалистът, проследил цялата бременност на майката, предаде БГНЕС.

Пациентката е родила с Цезарово сечение, извършено от д-р Еврев и д-р Валентина Григорова, заместник-директор по медицинските дейности в Първа САГБАЛ "Света София".

Първото бебе е момченце с тегло 2040 грама и ръст 44 см. След него на бял свят се появи момиченце с тегло 2650 грама и ръст 46 см. Третото бебе отново е момченце с тегло 2880 грама и ръст 49 см.

Майката е на 36 години с 9 неуспешни инвитро процедури в други клиники, проведени в рамките на 12 години. "Раждането протече без усложнения, а пациентката и бебетата са в много добро състояние", сподели д-р Минко Еврев. Екипът на Първа САГБАЛ "Света София" отправя своите най-сърдечни пожелания за здраве, щастие и успех към щастливите родители и техните деца.

Водещи

Най-четени