Създадоха дрегер от съвсем нов тип 03.05 | 17:25

Ах, тези технологии...

От Ивайло Коралски

Американска компания пусна на пазара мини дрегер с безжична връзка към смартфон, с който може да се похвалите във Фейсбук и Туитър колко сте изпили през деня, пише Daily Mail.

Малкото уредче предизвиква полемики, тъй като може да породи нездрави алкохолни надпревари между притежателите му. Но производителите на дрегера BACtrack, чиято цена е 150 долара, репликират, че новото устройство ще насърчи отговорното пиене и ще разубеди мнозина да сядат зад волана, след като са употребили спиртни напитки повече от допустимите норми.

Устройството може да работи в три режима на "публичност" - кодиран, личен и напълно открит. При последния ползвателите могат да направят обществено достояние своя "алкхолен дневник", като ще могат да качват и съпровождащи снимки в социалните мрежи за своите запои и за степента на постигнатото опиянение.

В сайта на дрегера пък може да бъде видяна световната карта на анонимните потребители на алкохол, ползващи продукта, и графики на това къде в момента най-много се консумира. Джаджата има функция, с която предупреждава притежателя си колко бързо е започнал да се напива и дали трябва да шофира в това състояние. Собственикът получава данни и за това къде и с какво евентуално се е напил, ако няма спомен на другия ден. Засега компанията е пуснала версия на устройството, съвместима с айфони и айпади, но се подготвя апликация и за мобилни устройства, работещи с операционната система Andorid. 

Водещи

Най-четени