Създадоха миниатюрно копие на Колизеума от корк 16.12 | 21:38

Творението е дело на италианеца Чиро Калифано

От Елена Кирилова

Според Oddity Central 61-годишният италианец Чиро Калифано е един от най-невероятните артисти в света, тъй като успява да превърне обикновени коркови тапи в красиви произведения на изкуството.

Бившият пощенски работник, който в по-голямата част от живота си е пътувал главно между Милано, Неапол и Ночера, винаги е имал художествени амбиции. Тях обаче той показва доста по-късно, когато децата му порастват и отварят собствен ресторант.

Благодарение на заведението, Чиро успява да събере множество коркови тапи. От тях той успява да направи миниатюрни копия на известни забележителности.

Последният му шедьовър е малък корков Колизеум, за изработването на който били нужни цели 10 000 тапи. Проектът отнел две години внимателна работа.

Интересното е, че Калифано прекарва голяма част от времето си в изработването на всеки детайл в творбите си и да създаде малки вътрешни камери, спираловидни стълбища и да покаже истинския дизайн на сградите.

За създаването на скулптурите си мъжът работи повече от година, като използва между 5000 и 10 000 тапи. Преди да започне да прави малките макети, той изучава историята на всяка сграда.

Водещи

Най-четени