Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали

Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Делян Добрев: "Браво" на ПП - за пореден път сложиха прът в колелото на развитието на държавата!
Благодарение на тях изоставени казарми, рушащи се сгради с отпаднала необходимост, пустеещи...
06.08 | 20:59
-
Съдът наложи "домаше арест" на изверга, убил брутално безобидно куче в Тетевенско
За подобно престъпление предвижданото наказание е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба...
06.08 | 20:30
-
Проклятие на богинята Бастет погубило Людмила Живкова и Тодор Славков
Смъртта на Малък Тошко може да е кармично преплетена с тази на неговата майка, която загина на...
06.08 | 20:14
Най-четени
-
Наш милионер подкара една от най-скъпите коли в света
Хърватският електромобил впечатлява не само с футуристичен дизайн, но и със зашеметяващи...
06.08 | 12:15
-
Пътуванията със самолет в Европа може скоро да станат по-удобни
Кога ще се промени контролът на летищата?
06.08 | 11:30
-
В по-голямата си част пожарът в Балчик е овладян, но все още има тлеещи огнища
След заседание на оперативния щаб снощи бяха оставени дежурни екипи, а гасенето се поднови в...
06.08 | 10:30
-
България ще бъде домакин на едно от най-големите спортни събития - Giro d'Italia
Това съобщи министърът на туризма Мирослав Боршош на съвместен брифинг с министъра на спорта...
06.08 | 11:59