Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали

Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Протести в цялата страна за запазване на лева ОБЗОР
31.05 | 18:00
-
Подробен месечен хороскоп за всички зодии през юни
Вижте какво ви очаква през следващия месец
31.05 | 17:40
-
В София се проведе протестно шествие срещу насилието над деца
"Да бъдем нетърпими към проявите на насилие, да бъдем подкрепящи към децата-насилници, които...
31.05 | 17:20
Най-четени
-
Рядка екзотична змия откриха в центъра на Варна
Влечугото е уловено и предадено в спасителния център на варненския зоопарк
31.05 | 13:40
-
Бойко Борисов: Цените ще бъдат и в евро, и в лева
Всеки, опитал да спекулира - ще бъде санкциониран, предупреди лидерът на ГЕРБ
31.05 | 13:00
-
Протести в цялата страна за запазване на лева ОБЗОР
31.05 | 18:00
-
Радев: Протестите и проучванията показват, че хората държат думата им да бъде чута
Президентът поздрави протестиращите с искане референдум за еврото и за запазване на българския...
31.05 | 12:20