Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали

Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
НАП проверява и домашните майстори за укрити данъци
Приходната агенция наблюдава хиляди майстори, извършващи домашни ремонти, дали отчитат...
23.03 | 16:20
-
Радостин Василев: Киселова ми се обади и каза, че върху нея има жесток натиск
"Ако отрече, ще ѝ пусна да си чуе гласа", каза лидерът на МЕЧ
23.03 | 16:00
-
Иван Христов разказа за проблемите си с алкохола
Не можеш да дишаш, трепериш, изпотяваш се - това е тежка болест, която те смазва, призна...
23.03 | 15:30
-
Доц. Вазов: Рестрикции, ДДС 22% и никаква индексация на социалните разходи
"България не може да си позволи в момента разход от 3% за отбрана", категоричен е той
23.03 | 15:00
Най-четени
-
Съдът потвърди глоба от 180 хил. лева за ТЕЦ "Бобов дол"
Решението подлежи на касационно обжалване пред Кюстендилския административен съд
23.03 | 11:20
-
В МО се работи по законодателни промени за задължителна военна служба
Когато сме готови се надяваме да убедим депутатите да ни подкрепят, каза министърът на...
23.03 | 14:00
-
Кметът на София подкрепя идеята за "червена зона"
Той смята, че трябват корекции на цените за платеното паркиране, защото отдавна не са пипани
23.03 | 13:00