Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали
Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Метрото ще има две нови станции в квартал „Люлин“
Успоредно с изграждането на метрото ще бъде разширен и булевард „Царица Йоанна“ и ще бъдат...
26.04 | 17:30
-
Актуализират се таксите за в системата на предучилищното и училищното образование
Явяването повторно на матура ще струва 35 лева за всеки изпит
26.04 | 17:15
-
Земетресение с магнитуд 3.5 в сеизмичната зона Вранча
Земетресението е станало на дълбочина 142 километра и на 55 км западно от град Фокшани. От...
26.04 | 17:00
-
Макрон предупреди, че Европа е изправена пред възможна смърт
Къде бърка Старият континент според Париж
26.04 | 16:44
Най-четени
-
ЦИК отказа участието на партия „АТАКА“ на Волен Сидеров в изборите две в едно на 9 юни
Причината Комисията заличи регистрацията на партията е недостатъчен брой подписи за...
26.04 | 11:15
-
Петков: Това, което чух от г-н Борисов, е, че има голям гръб, който е хлъзгав
Той заяви, че е абсолютно сигурен, че Мария Габриел не би сложила имена в проектокабинет,...
26.04 | 11:30
-
Първан Симеонов: Всички се борят за любовта на Борисов
"Това е демонстрация на сила. ПП-ДБ са в отбранителна позиция и това е проява на сила, в която...
26.04 | 10:45