Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали

Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
От 15 април до 31 май влиза в сила забрана за риболов в област Монтана
От ИАРА в Монтана съобщиха, че през 2024 година за нарушаване на забраната за риболов по време...
14.04 | 17:40
-
Politico: Лондон алармира - Путин иска Западните Балкани като следваща "площадка за игра"
Линии на разлома и увертюри в Косово
14.04 | 17:20
-
Песен за Сияна разплака русенци на протеста срещу войната по пътищата
Различни емоции от мъка, гняв и тъга бяха изписани по лицата на мъже, жени, деца, които се...
14.04 | 16:59
-
За девети път в историята: Православната ни църква вари свето миро
Той обясни, че светото миро служи при миропомазването. След като се приготви мирото, то се...
14.04 | 16:15
Най-четени
-
Започва Страстната седмица
Днес, на Велики понеделник, започва Страстната седмица, която бележи последните дни от...
14.04 | 09:22
-
Облачен понеделник, на места ще превали
Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°
14.04 | 08:00
-
Двама души са транспортирани в болница „Пирогов“ след нападението в района на Централните хали в София
Пострадалият е бил откаран по спешност в най-голямата болница в столицата за спешна помощ с...
14.04 | 11:15