Създадоха сладолед, който не се топи 31.08 | 20:00
Освен това, вече няма да става на кристали
Учени откриха естествен протеин, който свързва компонентите на сладоледа и му пречи да се топи, когато е изложен на топлина. Той свързва въздуха, мазнините и водата в сладоледа.
Така, текстурата на любимия десерт става като на луксозните марки, защото неприятните кристали в него изчезват. Разработката на биофизици от университета на Единбург ще позволи да се произвежда сладолед с по-малко наситени мазнини и калории.
"Развълнувани сме от потенциала на тази нова съставка за подобряване на сладоледа, както от гледна точка на потребителите, така и на производителите", заяви ръководителят на проекта Кейт Макфий.
Водещи
-
Председател на наше НПО и още трима са задържани за престъпление
Заедно с актьор, гръцки модел и бивш военнослужещ от Френския легион, са вързали и държали...
23.10 | 21:00
-
Решено: Такситата в София с 18,6% по-високи цени от 1 януари
Столичният общински съвет одобри поскъпването
23.10 | 20:45
-
Бюджет'26: Ковид добавката отпада, вдигат вдовишките пенсии от 30% на 35%?
С първия бюджет в евро вероятно ще направят промени в пенсиите и осигурителните прагове
23.10 | 20:30
-
Военен пострада тежко при планирани парашутни скокове
Младши сержантът незабавно е транспортиран с военен хеликоптер в болница
23.10 | 20:15
Най-четени
-
Край на дългогодишната привилегия на Румен Радев да размахва укази над службите за сигурност
Ветото, което не уплаши никого
23.10 | 12:45
-
Спаси София: Ако картелът с боклука е проблем, защо таксиметровият картел не е?
„Ако ни е проблем картелът за боклука, защо не ни е проблем картелът при такситата?“, попита...
23.10 | 11:15
-
Проф. Кантарджиев подчерта, че е важно хората да се подготвят за сезона с няколко прости стъпки; грипът е близо
„До момента бяхме по-надолу в сравнение с миналата година, но сега случаите се увеличават“,...
23.10 | 10:45