Съседи подписаха мирен договор 17.06 | 15:42

Враждата им избухнала заради силен кучешки лай

От Олга Андреева

Обикновено ръкостискане не се оказа достатъчно за двама малайзийски съседи, въвлечени в дълга вражда, подпалена от кучешки лай. Наложи се двамата съседи да подпишат мирен договор.

Тригодишната битка започва, когато един от мъжете се оплаква от шумните кучета на съседа си на полицията в южномалайзийския щат Джохор.

Вбесен от оплакването, собственикът на домашните любимци започнал да пуска силна музика през нощта и да замеря с кутии с боя къщата на съседа си.

След тригодишна вражда двамата съседи решили, че е време да заровят томахавката, като за целта предпочели да подпишат мирно споразумение или т. нар. "меморандум за разбирателство", за да могат да си упражняват взаимен контрол, в случай че някой отново реши да наруши примирието.

Една от основните клаузи в мирното споразумение, сключено с помощта на публично бюро за жалби, е, че собственикът на кучета трябва да намери начин да сведе до минимум лая им през нощта.

"Ако някой от двамата реши да прекъсне меморандума за разбирателство, другият има право да представи договора в съда или полицията", заяви посредникът Майкъл Тей и добави: "Все пак се надявам двамата да живеят в мир помежду си."

Водещи

Най-четени