Състезание за отслабване за домашни любимци 02.04 | 13:49

Кучета, котки и зайци се борят с излишните килограми

От Елена Кирилова

Проблемите с излишните килограми тормозят не само хората, но и техните домашни любимци. Ето защо по света се появяват странни изобретения, като асансьора за кучета, който помага на дебелите животни да слизат или да се качват по стълбите.

За подобни сериозни проблеми алармира и благотворителната организация PDSA, която обяви финалистите на тазгодишното състезание за отслабване Pet Fit Club, съобщава Newslite.tv.

Този път в тежка битка с килограмите ще се изправят 11 кучета, пет котки и два заека. Общата маса на всички животни е 152 кг.

Сред 18-те финалисти е "любителят на яйчения крем” - кучето Алфи, и тежащата 10,2 кг. шотландска котка Маверик, чийто килограми са с 85% повече от нормалното.

Дебеланковците ще се радват на компанията на кучето крадец на храна Деко и на лабрадора Ромео, който има с 47% повече телесни мазнини от допустимото.

Всички участници страдат от жестоко затлъстяване и отчаяно се нуждаят от отслабване, за да могат да подобрят качеството си на живот.

Ветеринарите от PDSA имат тежката задача да покажат на стопаните на тези животни как да помогнат на домашните си любимци да се преборят с проблемите си. Експертите препоръчват балансиран хранителен режим и специален план за тренировки и упражнения.

Според старши ветеринарният лекар от PDSA, Шон Уенсли, излишните килограми при животните могат да допринесат за редица сериозни здравословни проблеми и да доведат до ранна смърт. Добрата новина е, че никога не е късно грешките в храненето да бъдат поправени.

Крайният победител в конкурса Pet Fit Club ще получи почивка в четиризвезден хотел на стойност 600 евро.

Водещи

Най-четени