Състезание по надяждане с чили сос завърши в болница 06.10 | 08:57

Участниците надценили издръжливостта си на люто

От Олга Андреева

До "Бърза помощ" стигна състезание по надяждане с лютив чили сос в Единбург, след като участниците, попреяли с люто, започнали да повръщат и припадат.

Една от участничките, Кюри Ким, обаче била толкова амбицирана да участва в конкурса, че се наложило на два пъти да я карат с линейка до болницата в рамките на няколко часа.

Все пак 21-годишната жена успяла да стигне до второто място, макар че признава, че ѝ е излязло "през носа".

За чили кралица беше коронована Бевърли Джоунс, след като успя да изяде девет супени лъжици от силно подправено с чили ястие. Майк Лейвин зае пето място, но и на него му се наложи да ползва услугите на "Бърза помощ".

Всъщност половината от общо 20 души, които са взели участие в предизвикателството, започнали да повръщат, да се изпотяват, запъхтяват, а някои – и да припадат.

Организаторът на състезанието в ресторант "Kismot" призна, че може би е надценил способностите на човешкия организъм да търпи на люто и обеща при следващото такова състезание да бъде по-умерен.

Все пак Абдул Али е бил достатъчно досетлив да накара участниците първо да подпишат споразумение, с което поемат цялата отговорност за здравето си.

Все пак неразумното състезание се е провело за добра кауза – събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност.

Водещи

Най-четени