ТЕЛЕЦЪТ да слуша сърцето си през 2014 година 22.12 | 10:00

Не разчитайте много на плановете и чакайте бурни промени

От Антония Михайлова

2014 година ще накара Телците да се замислят за смисъла на живота и за онези глобални жизнени планове, които дълго време са изглеждали неосъществими или са чакали своя час.

Ще можете да чуете гласа на съдбата още в самия пик на новогодишните празници. Януари ще надъха вашите амбиции и ще ви надари с търпение и упоритост в проектите, които могат да създадат стабилна база под краката ви. Подразбира се, че с дреболиите в живота сте се справили през 2013-а, така че сега можете да се заемете с по-мащабни неща.

В личния живот януари може да се ознаменува с превратности на 180 градуса. Може да се върнете към това, от което сте започнали, или да се разделите с някои приятни, но неосъществими мечти. Или накрая да постигнете дълго чакания резултат, но и след дълго лутане. До края на януари Венера ще се движи ретроградно и най-добре да спрете избора си на добре познатото старо, отколкото да бързате да усвоявате нови територии. Смисълът на някои промени може да се открие постепенно. Във всяка дейност, включително и отношенията, заложете на качеството.

В началото на февруари е възможно да се озовете на ръба, но ще успеете да избегнете беди и проблеми. Промените може да се окажат във ваша полза, ако се замислите защо са необходими те. Настроенията през февруари са определено зимни, действайте, без да бързате. Най-добре обмисляйте, планирайте, а свободното време посветете на подобрение на дома си и общуване в тесен кръг.

От 6 март ще усетите повея на пролетта, в главата ви ще нахлуят неочаквани мисли, ще се появят стимули за смяна на имидж, ще ви се прииска ускорение и обновление. Възможни са трансформации в кариера, ново назначение, превключване от един вид дейност на друг. Във втората половина на март може да ви споходи любовта. Следете интересите си, тъй като това време може да е свързано с измами дори от страна на хора, от които не сте очаквали удари под кръста. Не посвещавайте никого в нещата, които са ви особено важни.

В края на март и началото на април животът може да ви постави пред трудни задачи, но ще ви даде и сили за тяхното решение. Не забравяйте за полезните си навици, пазете здравето. В първата половина на април добър резултат ще носи тази работа, която можете да свършите, без да бързате. Оставете си достатъчно време за творчество, четене, разходки и душевно общуване.

На 18–21 април случайността може да изиграе важна роля в личния ви живот. Неочаквани срещи, случайно изречени думи може да се окажат рядко информативни и променящи смисъла и перспективите на значимите за вас отношения.

Телците, родени през първата половина на май, да се готвят за година на големи преобразувания и бурни промени. Не разчитайте много на плановете си, тъй като много неща ще дойдат в живота ви неочаквано. Родените между 16 и 21 май да развиват теми, останали от миналата година, но начините и ресурсите вече ще бъдат други.

Юни ще забави деловата активност и ще създаде благоприятна атмосфера за почивка, общуване, развитие на отношенията. От летните месеци той е най-подходящ за отпуск.

През юли ритъмът на събитията ще се ускори. Предстои ви да решавате много текущи. Парите ви ще изтичат в много посоки, но с интересните идеи може да се появят и партньори, които да оптимизират източниците ви на доходи. Средата на месеца ще внесе романтично настроение и ще ви зарадва с флиртове и общуване с приятели. В края на месеца на хоризонта може да се появи нова фигура в живота ви или увлечение, което да надмине всички предишни.

Краят на лятото за много от вас ще стане труден период. Всичките ви преживявания и мисли ще бъдат заети със семейни отношения и проблеми. Това може да се отрази на кариерата ви, така че постарайте се едното да не изостава за сметка на другото. Необходимо е да действате на всички фронтове, включително в сферата на любовните отношения. Доверявайте се на сърцето си, защото именно то ще ви сочи верния път.

През септември може да ви стане скучно и да се поддадете на есенна депресия. Околността ще ви се вижда в черно-бели тонове, но така ще е само привидно. Променете ъгъла на виждане и ще забележите доста обнадеждаващи неща. Ще се отворят нови възможности в професионален план, но и с проблемите ще се справите, ако запретнете здраво ръкави.

Преживяванията и мислите ви през октомври ще са заети с отношенията в семейството, където е възможно да цари не най-приятелската атмосфера. Това може да ви обезкуражи, ако не успеете да се осъзнаете навреме. Нищо не е загубено и може да се поправи, така че сядайте на откровен разговор и признайте с ръка на сърце грешките си.

Ноември също изисква да се вгледате във вътрешните си чувства и да послушате това, което ви казва вътрешният глас. Опитът да решавате проблемите рационално не обещава да доведе до резултати. Посветете края на есента за провеждане на делови преговори и създаване на нови връзки. Това е най-доброто време без усилия да предразположите и привлечете необходимите ви хора и да контролирате хода на всяко важно дело. Действайте решително и обмислено.

В началото на зимата ще се чувствате в завидна форма и добро настроение. Ще ви радват постигнатите резултати и определено ще имате поводи за гордост, особено по отношение на деловата сфера. Тъкмо сега може да се появи делови партньор, който да ви подкрепя и да ви помага. Взаимоотношенията ви с околните ще започнат да се изглаждат, много недоразумения и конфликти ще се решат от само себе си. Наближаващите празници пък ще ви сближат още повече със скъпите за вас хора и с удоволствие ще прекарвате свободното си време заедно и ще строите планове за бъдещето.

Вече можете да видите прогнозата за зодия ОВЕН.

Каква ще е годината в глобален мащаб, можете да разберете тук.

Утре (23 декември) е ред на зодия БЛИЗНАЦИ.

Водещи

Най-четени