ТЕСТ: Страдате ли от депресия 23.08 | 07:32

Отговорете на няколко въпроса и проверете сами!

От Гергана Златкова

Лято, отпуски, море, слънце, приятели, положителни емоции...Всичко това обаче трае до началото на септември, когато с горчивина трябва да осъзнаем, че е дошла есента. А чест пъти с нея и най-добрата й приятелка – депресията.

Често пъти моментна, резултат от рязката смяна на доброто лятно настроение с дъждовни дни, работа в офиса и мрачно настроение. Друг път обаче неприятното чувство отказва да ни остави да си живеем спокойно, като ни тормози повече време от необходимото. И за съжаление, понякога, без дори да го осъзнаваме.

Дори и да сте абсолютно сигурни, че не сте изпаднали в депресия, че емоции като паника, безпокойство и тъга са ви напълно непознати, направете си този тест, за да сте напълно сигурни.

Инструкции:

До началото на теста не обръщайте внимание на цифрите и буквите, разположени в дясната част. Прочетете внимателно всяко твърдение. След като вземете решение за отговора си, отбележете на лист хартия буквата на съответния въпрос (Д или Т) и цифрата от отговора си. Не се замисляйте дълго над отговорите си - първата ви реакция винаги ще бъде вярната.

Изпитвам напрежение, не съм на себе си

Т

През цялото време

3

Често

2

От време на време, понякога

1

Не изпитвам напрежение

0

Останалите въпроси и резултатите от теста вижте при Sportuvai.bg.

Най-четени