Тайната на дълголетието - никакви мъже и повече... овесена каша! 22.01 | 16:00

Най-възрастната жителка на Шотландия разкри тайната на дълголетието си

От Кремена Бедерева

Най-възрастната жителка на Шотландия разкри тайната на дълголетието си. Джеси Галан, която навърши 109 години на 2 януари, твърди, че за целта трябва да се избягват мъжете и да се яде повече овесена каша.

Галан никога не е била омъжвана. Според нея мъжете не си струват проблемите, които пораждат.

109-годишната шотландка е уверена, че тайната на дълголетието й се крие в това, че непрекъснато е тренирала, ялата е по чиния овесена каша всеки ден и никога не е била омъжвана. Ребека Стрийтър, сътрудник на дома за възрастни хора "Кросби хаус" в Абърдийн, където сега живее столетничката, разказва, че пенсионерката участва активно в колективните занимания и много обича тренировките си. Освен това редовно ходи на концерти и всяка неделя посещава църквата.

Джеси Галан е родена през 1906 г. във фермерско семейство. Имала е пет сестри и брат. На 13-годишна възраст е напуснала родния си дом и е станала доячка. По-късно е сменила няколко местоработи.

"Винаги съм имала добри работодатели и колеги. Удивително е да гледаш колко различен е днешният свят от този, в който отраснах аз", казва пенсионерката.

109-ия си рожден ден Галан е отпразнувала с празничен обяд с приятелки.

Водещи

Най-четени