Таксиджиите в Ню Йорк с дрес код 03.12 | 11:00

Забраняват им тениски с надписи, потници и къси гащета

От Олга Андреева

Таксиджиите в Ню Йорк, които са пословични с мърлявия си и неугледен вид, ще се сдобият с дрес код. Обмисля се шофьорите на таксита да бъдат унифицирани с въвеждането на обща униформа, съобщи Асошиейтед прес.

Водачите, които нарушават правилата, обличайки забранени дрехи като тениски с надписи, потници или къси гащета тип бански, ще бъдат глобявани. Въпреки че регламенти като този са трудни за прилагане, особено в редовете на шофьорите, ще бъде положен опит да се изградят професионални стандарти.

Ню Йорк не е първият голям световен град, който се опитва да контролира визията на таксиметровите шофьори. По време на Олимпийските игри през 2008 г. Пекин забрани на всички таксиметрови шофьори да ходят с бръснати глави. Този ход е само едно от многото ограничения, наложени това лято на града със 70 000 таксиметрови шофьори.

Жените също бяха засегнати – на тях им беше забранено да носят прекалено фриволни прически, както и обици. По същия начин храненето, пушенето и плюенето са забранени във всички таксита в града.

Лондон пък, който се гордее с едни от най-представителните, но и най-бъбриви шофьори, ги помоли да замълчат. Дори се обмисляше курс, който да учи на базови правила за това кога е удачно шофьорът да спре да говори, в допълнение към другите основни умения, свързани с обслужването на клиенти и справянето с извънредни ситуации.

 

Водещи

Най-четени