Тези 20 супер кратки разказа ще ви вземат акъла 19.03 | 17:37

Магически истории разказани само с няколко думи

От Георги Тотев

Интернет е пълен с всякакви чудеса. Повечето от нас забелязват снимките и клипчетата, които приятелите ни постоянно споделят в социалните мрежи, но всъщност в дебрите на мрежата се крият и други невероятни изненади. Изключително впечатление ни направиха, например, 20-те кратки разказа открит от Div.bg, които, въпреки дължината си, успяват да пресъздадат колосални и неподозирани истории, често, с неочакван край.

Разказите варират като жанр и са в състояние както да ви натъжат, така и да ви разсмеят, а защо не и да ви изкарат ангелите. Късометражните литературни изпълнения определено ще ви вземат акъла със силата, която притежават и малкото им думи.

Тези разкази играят умело с въображението на читателя и го тласкат през сцени и измислени вселени като топче за пинг понг, но удоволствието от прочитането им е гарантирано.

1. Събудих се, а в стаята ми имаше стар пират, който ме канеше на приключение. Предпочетох да остана с мама и да оставя тате да продължи пиянското си пътешествие сам.

2. Съжалявам за роклята ти. Не исках да я късам. Моля те, не казвай на никого. На теб ти стоеше толкова добре. Трябваше да опитам. Мислех, че ще ми стане.

3. Стрелата прелетя през стаята и прониза крака на Джъстин. Шефът му Стюарт презареди арбалета си. Времената бяха тежки. Навсякъде имаше съкращения.

4. Сайлъс разпъна палатката си до пощенската кутия. Чакаше неговият непознат приятел да му пише. Той беше влюбен в Мери, но мечтите му бяха разбити, когато разбра, че тя е възрастен мъж в затвора.

5. Вълните я изхвърлиха на плажа и Стюарт я прибра у дома. Явно от мама нямаше отърване.

Нас успяха да ни разтърсят и тези пет творения, но магията на краткия разказ продължава да омагьосва с останалите литературни творения подбрани от Div.bg.

Водещи

Най-четени