Тези коли направо ще ви вземат ума! (ВИДЕО/СНИМКИ) 15.01 | 08:17

Ето къде са най-скъпите и най-бързи полицейски коли в света

От Лазар Тодоров

Хората в Дубай май ще се молят да бъдат арестувани от полицията и да се повозят в новите им коли. Гражданите се спират по улиците, за да снимат полицейските коли, докато преминават по улиците.

Най-новите допълнения към полицейското управление в Дубай са колите McLaren MP4-12C. Те ще правят компания на останалите автомобили в колекцията на дубайското управление, които се нареждат сред най-скъпите полицейски коли в света. В гаража те ще застанат до Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Ferrari и Chevrolet, пише Odditycentral.

Всеки автомобил McLaren MP4-12C е на стойност близо 280,000 долара. Скоростта, която може да развие е 190 мили в час, което е близо 300к/ч. Ще може ли някой да изпревари такава кола?

Пътните инциденти са честа причина за смъртни случаи в Обединените арабски емирства. Един човек бива убит на всеки 26 часа. Причините при повечето катастрофи са високата скорост, говорене по телефона, докато се шофира, или каране без предпазен колан.

Откакто бързите коли вече патрулират по улиците на Дубай, шофьорите, хващани за превишена скорост, се молят на полицейските служители да бъдат задържани и отведени в участъците, за да се повозят в мощните автомобили.

Направеният по поръчка McLaren спечели наградата за "Кола на годината" и "Най-добра супер кола" на Middle East Motor Awards тази година. Тя тежи почти колкото един малък Citroen, но е три пъти по-мощна от британските патрулни коли.

MP4-12C има 3.8-литров двигател, който може да произведе три пъти мощността на британските си съперници. McLaren може да ускори от нулата до 62 мили в час (близо 100к/ч) само за 3.1 секунди. 

Вижте всички снимки на полицейските коли в Дубай в галерията

Водещи

Най-четени