Тези по-добре да не са ви приятелки! 30.10 | 10:09

Кои са най-отровните дружки на една жена

От Мартина Панайотова

Жените са склонни да си затварят очите си пред недостатъците на своите близки. Всеки си има трески за дялане, но понякога вашите приятели оказват негативно влияние върху живота ви. Колко по-близък ви е един човек, толкова по-склонни към компромиси сте вие. Ако имате край себе си жена, която се възползва от вас или ви влияе зле, може би пътищата ви трябва да тръгнат в различни посоки.

Jenite.bg са събрали най-честите "вредители”, които се срещат в обкръжението на всеки от нас. А за вас остава изборът дали да продължите дружбата си с тях.

Сърдитка Петка

Винаги кисела, вечно оплакваща се - тя вижда живота като кошмар и ви убеждава в същото. Миговете, прекарани с нея, ви правят излишно черногледи. Ако копнеете за негативни емоции, просто гледайте новините довечера. Не е нужно да се обвързвате с човек, който ще стъжни дните ви с непрестанното си мрънкане как всички са отвратителни, а светът е едно наистина гадно място.

Параноичката

Зад всяко ваше действие тя търси грандиозен план да съсипете живота ѝ. Постоянно ви обвинява, че искате да откраднете гаджето / работата / хобито ѝ. Оставете я да живее в своя несигурен свят и се откъснете от постоянните обвинения. Освен ако не сте пристрастени към ежедневните скандали, и то не с мъж, а с жена?

Емоционалната пиявица

Може дори да не ви харесва като човек, но тази емоционална пиявица вече се е настанила близо до вас. Истината е, че просто ви е жал за нея. Само че имайте предвид, че тя се "храни” с вашата енергия. Затрупва ви с негативни емоции и търси успокоение и подкрепа. А вие, като жена, няма как да останете безчувствени към нейните поводи за депресия. Важно е да прекратите взаимоотношенията си с нея - в името на хармонията в собствената ви душа.

Загрижената роднина

Около всяка от нас има поне по една загрижена леля / баба / братовчедка, която все се опитва да ни налее акъл в главата. Това, което прави всъщност, е да се изказва некомпетентно по въпроси, за които не знае елементарни подробности. Така само ви натоварва. Специфичното в случая с роднините е, че няма как просто да ги изтриете от живота си. Но поне им дайте да разберат - тяхната намеса в личните ви работи е нежелана.

Приятелка, съперничка

На пръв поглед винаги е до вас, дори когато страдате. Ако се замислите по-задълбочено обаче, тя е там, за да триумфира. Злорадства заради мъката ви, доказва на себе си, че е щастлива. Подобна приятелка не само, че не ви трябва - тя може и сериозно да ви навреди, ако сте твърде открити пред нея без да мислите за последиците.

Кои са останалите вредители, може да разберете от Jenite.bg.



Водещи