Тенденции в коледната украса – гъзарийката е скъпичка 11.11 | 16:31

Модата измества традицията и ще се потопим в тъмносиньо, искрящо смарагдово и ярко злато

От Филипа Тодева

Коледа наближава. Милиони домакини по света са в трескаво очакване на последните тенденции в коледната украса. Дами, пригответе се, защото модата този сезон е коледната украса да изглежда ефектна и скъпа. Това съветва експертът Клаудия Херке, цитирана от DPA.

Тази година купувачите могат да избират екзотични коледни украси, напомнящи за джунглата, морето и пустинята. Тъмносиньо, искрящо смарагдово и ярко злато са основните тенденции в цветовете за тазгодишната коледна украса в комбинация с по-меки тонове като бяло, сиво и кремаво, казва експертът Клаудия Херке, чиято фирма със седалище във Франкфурт всяка година старателно проучва новостите в празничната декорация.

Украсата за коледната трапеза също обещава да бъде дръзка и ярка тази Коледа. Аранжировки от екзотични цветя и паунови пера и покривки за маса от кадифе и коприна със златни бродерии са двата основни варианта, измежду които могат да избират празнуващите, допълва БТА.

По отношение на украсата от цветя тази година ще се залага на цветя в кралскосиньо, аранжирани с флорални материали в светлосиньо, бяло, карамелено и сиво. Някои класически коледни украси ще се запазят. Червеното се появява отново и отново. За интригуващ ефект традиционният цвят ще се комбинира с контрастиращи тонове като тюркоазено, снежнобяло или сиво.

Елените са сред традиционните фигури за Коледа. Тази година компания ще им правят сови и катерички, изработени от порцелан, дърво или под формата на плюшени играчки. Класическите коледни декорации като борови шишарки, клонки, ядки и жълъди тази година също ще бъдат издържани в червено или сиво.

В седмиците преди Коледа най-популярните растения са розите, амарилисът и коледната звезда. Алтернатива на червената коледна звезда са разновидности в бял и прасковен цвят, както и белите рози. Хризантемите също са подходяща украса за коледната трапеза.

Водещи

Най-четени