Ти знаеш ли, че имаш страшни... устни 15.12 | 10:19

Това вече е най-успешната фраза при онлайн флирт

От Олга Андреева

Комплимент за устните впечатлява много повече отколкото за очите при онлайн флиртовете, съобщи Ройтерс, позовавайки се на проучване на сайта за запознанства Badoo.com.

Маркетинг директорът на сайта Лойд Прайс разкри, че са открили Светия Граал на флирта. Оказва се, че най-успешните свалки се получават, когато мъжът използва фразата "Имаш красиви устни".

Сайтът, който се гордее със своите 87 милиона регистрирани потребители по целия свят, анализира успеваемостта на различните фрази, които се разменят в началото на онлайн запознанство.

За да бъде изготвен "индекс на успешните комплименти", в продължение на един месец са проучвани около 200 хиляди флирта на 11 езика.

Потребителите на сайта са били поканени да използват една от 12 различни фрази при старт на интернет запознанство – всеки от комплиментите се е отнасял до различна част на женското тяло или визия.

Успехът на фразата зависи от две неща – дали й е било отговорено и колко дълго е продължил разговорът след нея.

Комплиментите, свързани с устните на жената, са се оказал най-успешни, макар че има вариации в отделните държави.

Така например американките, французойките, италианките и бразилките откликват на "Облечена си много хубаво".

Британките предпочитат похвали за краката си, испанките отговорят на комплименти за косата си, докато германките и канадките се впечатляват от комплименти за кожата. Холандките и португалките се разтапят   от фразата "Имате красиви уши".

Джо Хемингс, британски поведенчески психолог, обяснява защо жените са откликнали на комплименти за устните си. Според него такава фраза отразява смел и индивидуален подход от страна на мъжа, а жените искат преди всичко силният пол да поеме инициативата.



Водещи

Най-четени