Това гарантирано ще ви оправи настроението (ВИДЕО) 22.01 | 07:30

Пияни птици шашкат хората в Новосибирск

От Надежда Стоянова

Ето ви идеален начин да започнете деня, заредени с много добро настроение с няколко пияни птички в руския град Новосибирск. Изглежда в най-голямата по територия страна в света алкохолът е сред любимите напитки не само на хората, а и на животните. Ако не вярвате, уверете се с очите си.

През последните няколко дни хората в големия промишлен, транспортен, научен и културен център останаха абсолютно изумени от странното поведение на ято копринарки. Пойните птици сякаш били добре почерпени и дори си организирали пиянски свади, пише kurier-sreda.ru.

В крайна сметка изненадващо се оказаха прави. Според експертите пернатите наистина били под въздействието на алкохола, само че не в чистия му вид. Те се били напили от алкохола, образувал се в някои плодове. Преди няколко години също се случило подобно нещо, но тогава жителите на района открили куп мъртви птици след падане в двора на училище.

В основата на странното явление са необичайно високите температури в Сибир. Заради тях плодовете по дърветата не успели да замръзнат и така се стигнало до тяхното ферментиране. Експертите подчертават, че такива случаи редовно се наблюдават в Европа, но в Сибир били рядкост.

Водещи

Най-четени