Това е най-странното място за бродиране (ВИДЕО/СНИМКИ) 15.01 | 19:58

Артист вплита образите на членове на семейството си върху дланите си

От Лазар Тодоров

Това може да се нареди сред най-странните форми за изразяване на артистизъм. Испанецът Давид Ката е взел на сериозно изкуството "ръчно бродиране" и то в буквалния му смисъл, пише Odditycentral.

Давид използва игла и конец, за да бродира портретите на членове на семейството по собствените си длани. Той нарича своята форма на изкуство ‘a flor de piel’, което означава "под кожата".

За да направиш нещо подобно, трябва да бъдеш много крайно емоционален човек. Вярно, че той бродира само по най-горния слой на кожата си, но със сигурност това е голяма болка, особено когато без да искаш, пронижеш плътта си.

Според Дaвид "под кожата" е "автобиографичен дневник", само че не на хартия, а по-скоро на тялото. По кожата си той изписва историята на живота си. Давид казва, че шие по ръката си лицата на всички хора, които по някакъв начин са оставили следи в живота му – семейство, приятели, бивши приятелки, учители. 

В своя собствен сайт Давид пише:

"Всеки човек, който срещаме, оставя своите следи в живота ни. Неговият образ се отразява в нас, като ни напомня откъде идваме. Животът на тези хора става част от нашия. Всеки шеф по кожата ми символизира срещата ми с тях.".  

Водещи