Това е птицата, чиито премеждия са епични 21.12 | 09:01

Колко късмет може да има един пуяк по празниците?

От Цанка Донкова

Домашният любимец Бърнард не е застрашен от коледната съдба на повечето си събратя, но причината да бъде обявен за пуяка с най-голям късмет в света е друга - малко преди празника той успял да се спаси от лапите на лисица и куче. След двуседмични перипетии като беглец, Бърнард отново се радва на грижите и обичта на своите стопани, пише в. Daily Express.

Каква е историята на пуяка-късметлия? Когато семейство Уейти от Северен Уолшам - собствениците на 8-месечния домашен любимец, кръстен на пуешкия магнат Бърнард Матюс, открили кървави следи и пера, решили, че той се е преселил в птичия рай.

Стопаните нямали ни най-малка представа, че докато го оплакват, черният им питомец е успял да се спаси от лапите на лисица, преди да се озове при състрадателен комшия. Той го хранил няколко дни, след което пуякът бил нападнат от куче. От това си премеждие Бърнард бил спасен от мъж, който на свой ред го дал на друг човек, живеещ на няколко километра от семейство Уейти.

Стопаните на Бърнард чули слух, че питомецът им е оцелял, и организирали кампания във Facebook, за да го издирят, допълва БТА.

"За моя най-голяма изненада получихме съобщение, което гласеше, че любимецът ни е намерен. Бърнард трябва да е пуякът с най-голям късмет в света. Той просто е несломим", посочва Ели Уейти.

Водещи

Най-четени