Това интервю не е за вас, защото... 14.11 | 08:36

5 знака, че не трябва да имате отношения с тази фирма

От Цанка Донкова

В днешно време, ако нямаме  работа, не се чувстваме удовлетворени, нищожни и общо казано - не човеци. В този ред на мисли всеки се стреми да достигне до интервю с евентуален работодател.

Веднъж започнало "препитването" обаче най-често сме твърде обсебени от това да се представим добре – да направим добро впечатление, да отговорим подобаващо на въпросите.Затова забравяме да мислим дали наистина искаме да бъдем наети и дали се виждаме сред редиците на тази фирма.

Трябва обаче сериозно да се замислим за плюсовете и минусите на бъдещия ни работодател. Именно, за да ви помогнем да отсеете нещата ви предлагаме да видите 5 знака, по които да се ориентирате, че не трябва да имате отношения с тази фирма.

Питат ви дали сте сигурни, че искате работата

В случай, че след успешно събеседване на добър тон мениджърът на компанията (или човекът от "Човешки ресурси”) ви попита: "След всичко, което научихте, сигурни ли сте, че искате да работите за нас?”, това несъмнено трябва да породи съмнение у вас.

Пренебрегвайки въпроса рискувате да разберете на гърба си какво точно са имали предвид хората отсреща. Подобен предупредителен скептицизъм може да бъде прикрит и под въпроси от типа на: "Наистина ли сте убедени, че можете да се справите с предизвикателства като по-трудни клиенти?”.

Въобще, ако доловите изненада от ентусиазма и готовността ви –  бягайте.

Останалите знаци търсете в Econ.bg.

Водещи

Най-четени