Това момче е новият супергерой 20.07 | 10:42

Удивителната постъпка на един тийнейджър

От Микаела Мохарамян

Миналата седмица тийнейджър от Пенсилвания спаси 5-годишно момиченце от отвличане. Той преследвал похитителите до край.
15-годишният Темар Богс бил навън с приятел, на когото помагал да пренесе диван. При тях дошъл мъж, който ги попитал дали не са виждали едно малко момиченце, защото изчезнала. Момчетата не познавали нито момиченцето, нито родителите ѝ, но започнали да я търсят. "Казахме на всичките си приятели да започнат да я търсят”, обяснява Богс. "Направихме си собствено разследване.” Момчетата започнали да търсят в близките гори, както и около реката, където се смятало, че може да е отишло детето.

Когато се върнали в квартала, той бил пълен с полицаи и доброволци за търсенето. Точно тогава у Темар се появило усещането, че той ще намери малкото момиченце. Качил се на колелото и с приятелят му започнали да обикалят улиците.

С другарят му се разделили и по едно време Богс забелязал кола, карана от мъж с бяла коса малко над средна възраст. Момчето се приближило достатъчно близо до колата, за да види малкото изчезнало момиченце вътре - той започнал да преследва похитителя. Шофьорът се мушнал в някакъв лабиринт, изхвърлил детето от колата и изчезнал. "Тя се втурна към мен и ми каза, че трябва да види майка си”, разказва момчето спасител.

Когато двамата тийнейджъри се върнали с детето, малкото момиче не желаело да пусне ръката на спасителя си, за да отиде при полицаите. "Тя не искаше да ме пусне, защото мислеше, че те ще ѝ направят нещо лошо, но аз ѝ казах, че е в безопасност.”

Темар се срещнал със семейството на момиченцето в четвъртък вечер, след като разказал своята версия на полицията. Родителите на спасеното дете "казваха, че съм герой, ангел пазител и, че е било удивително как съм открил дъщеря им”, казва момчето, което не се смята за герой. "Аз съм просто нормален човек, постъпил така както би направил всеки друг.”

Майката на младия спасител Тамика Богс споделя, че е горда от сина си: "Човек само може да се надява, че ще успее да възпита детето си по правилния начин. … Той винаги слуша, когато му казвам, че трябва да помага на другите. "

Богс е скромен, смел, но не и напълно прав: не всеки би постъпил като него.

Колко от нас биха приветствали идеята собственият ни син да се втурне след колата на похитител? Вероятно бройката ще е прекалено малка.

Когато децата са малки им четем приказки за герои и подвизи като "Нарния”, "Властелинът на пръстените” и други. Но в реалния свят ги учим, че героизмът е за специално обучени хора (полицаи, пожарникари, войници). Учим ги, че трябва да се грижат първо за себе си и своята собствена безопасност, а опасностите да оставят на възрастните... които могат да носят със себе си и оръжие.

Бащата г-н Богс казва: "Беше благословия, че синът ми успя да спаси детето. Като вярващи родители, трябва да учим децата си, че да помагаш безусловно също е благословия.”


 




Водещи

Най-четени