Този път леопард обърка графика на Qantas 10.12 | 11:11

Полет на Qantas в Австралия закъсня заради проблем с товаренето на леопард

От Олга Андреева

Сякаш поредицата от технически проблеми и закъснения не беше достатъчна за Qantas Airways, та се наложи вътрешен полет да бъде забавен заради проблем с леопард.

В сряда пътниците на полет от Мелбърн до Аделаида са били задържани почти час заради проблеми с обработката на палет с леопард, който е трябвало да бъде натоварен на самолета, съобщи Ройтерс.

"Съжаляваме за закъснението, имаме известни проблеми при качването на леопарда. Трябва да го направим много внимателно", е обяснил пилотът на озадачените пътници.

Леопардът е бил взет от зоологическа градина в Пърт, Западна Австралия и е трябвало да бъде транспортиран до друга зоологическа градина в Аделаида с прехвърляне в Мелбърн.

"Това не е нещо необичайно за нас. Със самолетите си сме транспортирали пингвини, крокодили и хипопотами", заяви говорител на Qantas.

В крайна сметка самолетът е излетял с 50 минути закъснение и то без леопарда, който е бил натоварен на по-късен полет.

Напоследък авиокомпанията беше изправена пред поредица от проблеми, сред които и отказ на един от двигателите на самолет по време на полет, което наложи заземяването на всички джъмбо джетове "Еърбъс" A380.

Водещи

Най-четени