Топ 10 на най-маниакално променените физически хора 14.05 | 17:39

Десетте най-големи фрийка в света

От Мартина Панайотова

Психиката на хората е нещо, което рядко би могло да се вмести в някакви научни параметри. Красивото за едни е ужасяващо за други и обратното. По света има стотици хиляди хора, които спокойно можем да наречем "удивителни". Човешки същества с толкова абстрактно мислене и екстравагантно поведение, че чак започваме да се чудим от нашата планета ли са изобщо. Сега решихме да ви представим 10 от тях, превърнали се в знаменитости само и благодарение на странния си външен вид. Някои биха ги нарекли "изроди", други - "авангардни гении". Като какви бихте ги квалифицирали вие, оставаме да решите сами, след като се запознаете с тях....

Човекът-леопард


Луд или не, 67-годишният Том Лепърд изглежда невероятно щастлив, живеещ в своя ръчно-построен дом на един изолиран остров в САЩ. По-странното обаче определено е външния му вид: 99% от тялото на Том е покрито в татуировки, имитиращи окраската на леопарда. Той прекарва времето си в четене, разходи сред природата и катерене по дърветата и предпочита да живее далеч от шумната, модерна цивилизация. Дали ловува прехраната си подобно на голямата хищна котка, не е известно.

Етиен Дюмон


Етиен е арт и културен критик, който работи за популярен вестник в Женева. Външният му вид е повече от удивителен: цялата му кожа е покрита с татуировки, типични за полинезийската култура, а по лицето си има множество флешове – още един модел феномен, коренящ се в навиците на древните индиански племена, който се е превърнал в неразделна част от съвременната урбанистична поп култура. Нетрадиционната му визия се допълва от шармантни кръгли очилца и шапка ала Джони Деп. Доста забавен микс, не мислите ли?

Рик Генещ, Зомбибой


Персонален Любимец. Чаровният Рик Генещ работи от години върху себе си, като малко по малко превръща тялото си в нагледен учебник по човешка анатомия. През 2011 година той се появи в клип на Лейди Гага, превърна се в лице на модната марка Тиери Мюглер, а понастоящем е един от най-високоплатените и търсени мъжки модели. Кой каза, че за да успеем трябва да изглеждаме като по калъп?

Жената-комикс


Ако посочите по-голям фен на масовата култура, здраве му кажи. Джулия Гнус (еми, такава й е фамилията на жената) е родена със заболяването порфирия – рядко заболяване на черния дроб, което причинило ужасни мехури и белези по кожата й. Джулия решила да ги прикрие с шарени олс-скуул татуси, изобразяващи предимно герои от популярната култура. С течение на времето те се превърнали в нейна запазена марка, а самата тя си спечелила титлата "Най-татуираната жена в света".

Илайн Дейвидсън


Бразилката Илейн Дейвидсън има общо 2500 сребърни пиърсинга по тялото си – екстериорни или на някои по-закътани места. Всъщност, 500 от тях са около гениталиите. Това маниакално хоби й тежи повече от 3 килограма и тя достойно се е преборила за титлата "Жената с най-много пиърсинги в света". Пардон, човекът с най-много пиърсинги в света. Илейн споделя, че рядко се прибира по тъмно вкъщи, защото се притеснява да не стане жертва на обир – често срещано явление по улиците на Рио.

Кала Кайви, Дяволът


Кала Кайви има 67 пиърсинга по себе си и 67% от кожата му е покрита с татуировки, което на фона на останалите герои в този материал си е нещо направо пренебрежително. Интересното при него обаче е цялостния му външен вид, който много напомня този на Луцифер. Определено, най-атрактивното при Кала са металните пластини, които той е поставил под скалпа си и който досущ приличат на рога и флешовете на носа му, които достигат широчина над сантиметра и тези на ушите, с радиус 10,2 см! Кала е професионален татуист и е правил сам всичките си манипулации. Пожелаваме ви да не го срещате нощем.

Поли, недосегаемия


Прозвището "Недосегаем" определено коства много усилия са бъде спечелено, особено от човек, който може да се похвали само с няколко флеша и 2-3 декоративни татуировки. Пол обаче държи рекорд по най-големи флешове на носа в цялата западна цивилизация. Толкова са широки дупките му, че човек спокойно би могъл да види вътрешността на черепа му. (И след това да припадне).

Човекът-гущер


Ерик Спраг е един от първите хора, които решават да разцепят езика си на две по подобие на повечето ни познати рептили. Той го прави през далечната 1972 година и се превръща в единствения и неповторим Човек-гущер. Подобно на авера си, изброен в класацията по-горе, Гущерчо доволно се е постарал да придобие всички отличителни белези на влечугите – остри зъби, зелено, люспесто тяло и черепни израстъци.

Лъки Даймънд Рич


Лъки е определено е щастливец, защото той държи титлата за най-татуирания човек на планетата изобщо. Взима я изпод лапите на нашия приятел Леопарда през 2006 година. Всеки квадратен сантиметър от кожата на Лъки е татуиран – дори клепачите, вътрешната част от ушите... и не ни се мисли какво още. Кожата му изглежда графитено сива, защото върху нея са наслагани няколко слоя татуировки, които малко по малко са се препокрили. Това е човекът, който е изтърпял хиляди часове болка в името на болното си хоби.

Човекът-котка


Той определено е един от най-популярните герои тук. За него са правени доста репортажи и филми, като дори е освидетелстван като не съвсем нормален. 44-годишният Денис Авнер иска да бъде тигър.

Толкова много го иска, че в продължение на 20 години, той модифицира тялото си по всички възможни начини, за да го постигне: татуировки, лещи за очи, пиърсинги, силиконови импланти в лицето и хирургически намеси, които да придават "котешки вид" на лицето му.

Той дори си е присадил аниматронична (такава, която се движи с помощта на механизъм) тигърска опашка. Дейвид е израснал в индианско племе и вярва, че рано или късно ще се прероди в животното-тотем на племето – тигъра.

Водещи

Най-четени