Топ 10 на най-откачените модни тенденции по света (Част 2) 12.10 | 08:12

В настоящата класация азиатците са абсолютни фаворити

От Мартина Панайотова

Вече ви поднесохме първата порция крайно екстравагантни и откачени модни течения, които са станали популярни по различните точки на света.

Е, сега е време да ви покажем и останалите, някои от които са даже още по-крайни и откачени.

Така че, ако все още не сте избрали с какво да освежите външния си вид през новия сезон, то ето някои любопитни предложения...

Шапки от животинска козина


Течението идва от: Токио, Япония

НО ЗАЩО?! Защото това е изкуство, по дяволите!

Тази странна мода се заражда като последствие от късното изкуство на японския поп артист Наги Нога, която започнала да рисува и твори фасинатори за коса, които включвали и извита в изкусни фигури животинска козина. Впоследствие, практиката излязла от галериите за модерно изкуство и намерила място в масовата мода на Токио. За жалост, художничката починала през 2008 г. И не могла да се зарадва на успеха си, но днес много екстравагантни дами гордо носят нейното изкуство – най-прочутата последователка е Лейди Гага.

Зъби Яеба


Течението идва от: Япония

Но ЗАЩО?! За да изглеждате по-млади, без да ползвате ботокс

Най-новата мода сред японските момичета е практиката да си правят зъби Яеба. Грубо преведен като "двойни зъби", този външен вид изисква поставянето на специални зъбни фасети върху горните, странични зъби, като целта е да се постигне ефекта на издадените зъбки, които имат децата. Японките смятат, че подобен аксесоар им придава доста сладко, някак детско излъчване.

Елфски уши

Течението идва от: Финикс, Аризона

НО ЗАЩО? Много харесвате "Властелинът на пръстените" и искате да станете като Орландо Блуум и Лив Тейлър

Модификацията на ушите, още едно разклонение на културата body modification, изисква ушите на клиента да придобият заострен, елфически вид, така че той да заприлича на приказни герои като Леголас, Линк, Спок и т.н. Не е чудно, че те са доста популярни сред хардкор феновете на "Властелина на пръстените" или "Стар Трек". Модата въвежда Стийв Хауърт, който получава грамота от Световните рекорди на Гинес за "Най-изкусен боди модификейшън артист" през 1999 година и става достатъчно популярна, за да влезе като тема в един от епизодите на "Закон и Ред". Процедурата е проста: върховете на ушите се цепват и след това съшиват така, че да образуват остър ъгъл.

Бански за лице


Течението идва от: Яингдао, провинция Шандонг, Китай

Защото важно е не лицето, а тена

За станалите култови това лято фейскини вече ви разказахме. Ако обаче сте пропуснали новината и случайно сте се озовали на плажа в китайския град Яингдао, то не се шашкайте, защото гледката, на която ще станете свидетели е хиляди хора, които изглеждат така, сякаш ще ограбват банка. Не, това са просто феновете на последния писък на модата, фейскините, чиято цел е да предпазят лицето то вредните ултравиолетови слънчеви лъчи. За да изпълнят предазначението си, те са направени така, че да покриват цялото лице, с изключение на носа, устата и очите. Носещите ги изобщо не се притесняват, че няма да хванат тен, защото в Китай той традиционно се свързва с бедност и липса на класа.

Инжекции за ефекта "глава-геврек"


Течението идва от: Токио, Япония

НО ЗАЩО?!

Съвсем наскоро посветихме обширна статия за най-новата модна тенденция при младите японци (една от най-новите, както стана ясно от предходните точки). Токийските младежи направо са полудяли по тази леко извратена модификация на тялото, която цели да ги направи уж по-красиви, а в крайна сметка, започват да приличат на уродливи.

Какво точно представлява "главата-геврек" и как се получава, може да видите тук.



Водещи

Най-четени