Трансджендър с уникална история триумфира на Мис Интерконтинентал Нова Зеландия 12.11 | 12:12

Ариел, която е родена във Филипините като момче на име Андрю и е израснала в Окланд, Нова Зеландия, претърпя операция за смяна на пола по-рано тази година

От iNews.bg

Транссексуална жена от Филипините влезе в историята, след като беше коронясана за Мис Интерконтинентал Нова Зеландия.

Ариел, която е родена във Филипините като момче на име Андрю и е израснала в Окланд, Нова Зеландия, претърпя операция за смяна на пола по-рано тази година.

Ариел стана първият транссексуален човек в Нова Зеландия.

"Състезанието беше страхотно изживяване. Това е нещо, което отдавна искам и това е сбъдването на мечтата ми" - каза тя пред "Метро".

26-годишната, която учи моден дизайн, казва, че за нея е по-страшно да разкрие, че е транссексуална, отколкото да казва на хората, че е гей мъж. Тя казва, че въпреки че е наясно как хората я гледат е решила да бъде открито трансджендър, за да не съжалява по-късно в живота.

"Вече прекарах тийнейджърските години от живота си като грешен пол, не исках да губя и двайсетте си години в грешното тяло - казва тя и добавя, че този начин на мислене й е помогнал да признае пред родителите си.

Но Ариел, която започва промяната през 2017 г., била изгонена от дома от семейството, защото те не можели да приемат нейното решение. Когато родителите й разбрали, че тя приема хормони, те й дали два избора - да спре или да напусне дома.

Същата нощ тя събрала всичкия си багаж, който имала, в черна торба за боклук и си тръгнала от вкъщи, без да знае какво ще й се случи. "Животът ми се обърна с главата надолу ... но предпочитам да мина през ада като жена, отколкото да живея лесно като мъж", каза тя.

Водещи

Най-четени