Три месеца правене на гел лак и изграждане вкъщи. Какво научих? 04.02 | 14:15

Все повече дами се ориентират към тази опция, заради високите цени на салоните и притесненията от посещаването им по време на пандемията

От iNews.bg

Гел маникюр вкъщи? Все повече дами се ориентират към тази опция, заради високите цени на салоните и притесненията от посещаването им по време на пандемията. 

Пандемията, изолацията или нямането на какво да правя през свободното си време ме накара да се запаля по клипчета на маникюристи в Тик Ток и Youtube. След тонове изгледан материал реших, че видиш ли не е никаква философия и мога да го направя и аз. Е, това беше голяма грешка, защото както за всяко нещо и за това си има пиниз и не случайно, дамите практикуващи тази професия карат курсове и специализации.

Та, поръчах си нужните неща за един маникюр: uv лампа, база, топ, обезмаслител, цветен лак и тн.
Тук идва и първата ми грешка. Какво всеки начинаещ в дадено занимание, предполагам, и аз не исках да инвестирам много пари. Поради тази причина поръчах и сравнително нисък клас материали. Това не само, че ще направи работата ви по-трудна, но и може да бъде опасно за здравето ви. Като част от лошите последици може да са алергия, гъбички и тн.

Сдобих се с нови. И сега пред мен стоеше изпитанието да накарам лака да остане заветните 14 дни да ръцете ми.
И тук се появиха няколко "хака”, които ми помогнаха. Като за начало - нокътната плочка трябва да бъде изпилена добре - не прекалено! След това е важно да сте обезмаслили нокътя, той да не е мокър, мазен. Също изключително важно е да проверите дали повърхността е гладка.

За да може ноктите ми да придобият вид като на тези от салон - сдобих се и електрическа пила. Евтина, разбира се.
Е, поредна грешка. Евтиното винаги излиза скъпо. За разлика от професионалните, моята не работеше сама, сиреч трябваше да държа бутончето, за да мога да сваля лака си с нея, през цялото време! И така се върнах на старото накисване с ацетон за сваляне на цвета.

Но моят съвет и на хилядите руски маникюристки е - почиствайте кожичките си електрическа пила. Така ще може да нанесете цвета много по-близо до тях и ще се доближите до желания професионален вид на вашия маникюр.
Грешките, които допуснах и трябва да знаете, за да не допускате и вие при нанасянето на цвят са:

-прочетете за колко секунди трябва да се полимеризира лакът - обозначено е на етикета му
-винаги е по-добре да нанесете два слоя, отколкото един и да не успее да се изпече добре, тогава става на балончета, събира се и трябва да го свалите
-снабдете се с малка четка, с която да почиствате, когато нанесете продукт на грешно място
-стикери - те оправят всичко, дори да не сте професионалист в нанасянето на цвят с тях може да маскирате нещата, а и ще имате различен и интересен маникюр
-разбира се изберете добър клас продукти, за да не се налага да инвестирате два пъти с тях



И така след като вече имах гел лак върху себе си за повече от три дни, разбира се не изглеждаше перфектно... Реших, че е време да се снабдя и с поли гел, за изграждане. След злощастно чупене на два нокътя при неуспешен опит да сляза по външните стълби. При този продукт също е важно да изберете качествен. Според мен по-лесно за начинаещи е, ако той е с по-гъста консистенция. Нанасям го с чист спирт, не с тези фенси течности, които използват професионалистите.

Съветът ми тук е: Използвайте дуал форми за изграждане, а не познатите стикери, става много по-бързо и лесно, веднъж щом сте хванали как се прави. Когато печете поли гела, не забравяйте да обърнете ръката си и да фиксирате в лампата и долната страна на гел (от към дланите ви) за поне 30 секунди.

Цялата статия четете на Jenite.bg

Водещи

Най-четени