Тук може да паркират само жени 09.07 | 15:15

Мъжки и женски символ ще обозначава трудността за паркиране в германски град

От Олга Андреева

В Германия не се чудят как да си намерят места за паркинг, а как да ги обозначат, за да се знае кои са подходящи за мъже и кои за жени.

Кмет на германско градче оглави челните страници на местните вестници заради спорната си новаторска политика за паркиране.

Основната му идея е, че с нея ще направи по-атрактивно паркирането за мъжете. Някои обаче подозират, че в основата си тя е чисто сексистка.

Градският управник на Триберг предлага всяко място за паркиране в основната зона на града да бъде обозначено с голям мъжки или женски символ, в зависимост от трудността за паркиране на автомобила, съобщи в. Metro.

Докато дамите зад волана ще бъдат улеснявани с по-широки паркинг пространства, които изискват минимален брой маневри и са близко до изхода, то на шофьорите-мъже ще се предлагат задачи с повишена трудност.

За да им е по-забавно, те ще могат да паркират на обозначени с мъжки символ паркоместа. Характерното за тях е, че ще бъдат тесни, къси, разположени под ъгъл, ще изискват сложни маневри или с две думи – шофьорски майсторлък.

"По правило мъжете са малко по-добри при подобни предизвикателства", заяви кметът пред в. Süddeutsche Zeitung.

Той обаче отрича политиката му да е сексистка и дори твърди, че е получил похвали от представителки на нежния пол, които се радват, че някой е помислил как да ги улесни.

Водещи

Най-четени