Туристи тръгват по следите на Ратко Младич 12.03 | 09:06

Британски туроператор привлича туристи с политически обиколки из Сърбия и Босна

От Олга Андреева

За туристите, на които им е омръзнало да обикалят по архитектурни паметници и музеи, британска компания предлага по-нетрадиционен тур – обиколка на места в Босна и Сърбия, свързани със събития от войните в бивша Югославия.

Маршрутът "Наследството на Ратко Младич" ще предложи на любознателните туристи посещение на затвора в Белград, в който Ратко Младич е бил държан, преди да бъде предаден на Международния трибунал за военни престъпления.

Екскурзията, която е на цена от 2400 британски лири, е планирана от 19 до 27 май, а гид на обиколката ще бъде бившият американския дипломат Луис Сел, който сега е преподавател по история и политически науки в университета в Мейн, съобщи БТА, цитирайки националната сръбска телевизия РТС.

През тези осем дни туристите ще посетят Сребреница, Сараево и Белград. В проспекта на британската туристическа агенция "Political Tours” е посочено, че обиколката включва хълмовете над Сараево, както и известния тунел, който е бил единственият изход от обсадената босненска столица.

Агенцията ще организира и друга екскурзия из "най-младата европейска държава" Косово. Тя е планирана за есента и по предварителни изчисления ще струва 2500 лири.

Водещи

Най-четени