Търсите си работа - какво ще кажете за градинар на самата кралица? 12.12 | 13:10

За втори път в рамките на 3 месеца британското семейство пуска обява за градинар в Бъкингамския дворец

От Кремена Бедерева

Да бъдеш градинар на самата кралица? Защо не! Сега всеки има шанс за това, защото самата британска кралица Елизабет ІІ си търси именно градинар. Той трябва да се грижи за градината в Бъкингамския дворец, съобщава британският в. Daily Telegraph.

Но явно кралицата не й върви на градинари, тъй като това е втората обява за три месеца насам. За да е сигурна в избора си и да няма трети опит, кралицата дори предлага по-висока заплата. А и така ще се кандидатират повече кандидати, а от там - вероятността да попадне на най-подходящия е по-голяма.

През октомври вакантната позиция за "старши градинар" бе обявена на сайта на кралското семейство. Работата, която се състои в поддържането на моравите в "най-висок стандарт", трябва да бъде заета от човек, който "проявява жив интерес към консервацията и органичните практики". Заплатата за тези изисквания е съответно 15 750 паунда, като отделно на градинаря ще бъде осигурено и място за живеене.

Но въпреки високата безработица и престижната работа кандидатите засега са доста малко. Затова новата обява, която е публикувана за втори път на сайта на кралското семейство, е доста по-атрактивна – позицията на пръв поглед е абсолютно същата, но разликата е в заплащането – с близо 8% по-високо или 17 000 паунда.

Работата е за 39 часа на седмица, като отделно от заплатата градинарят ще има и къде да живее в Лондон. "Старши градинарят" на кралицата ще трябва да бъде ръководител на 3-4 градинари. Новият градинар ще трябва, освен да се грижи за градината, и да следи за рециклирането на отпадъците.

Естествено, той трябва да има необходимото образование, за да заеме вакантната позиция, като задължително трябва да притежава официален документ за това.


Водещи

Най-четени