Тя се венча за мост. Чества една годишнина от сватбата... 12.07 | 17:11

...

От Таньо Давчев

Австралийската авангардистка Джоди Роуз, която се омъжи за френския "Дяволски мост" в град Сере, чества в Сидни първата годишнина от сватбата им, далеч от благоверния, съобщава Daily Mail.

Въпреки радостния юбилей Джоди Роуз изрази своите съжаления пред местните медии, че не може често да бъде заедно със "съпруга" си, построен през 14-и век в Южна Франция. А когато е в Сидни, понякога се чувства самотна, "досущ като вдовица, а не като млада булка".

Основното занимание на австралийската дама е да записва вибрациите на кабелите, поддържащи мостовете по света, и от тях да твори музика. Именно по време на своите творчески пътешествия тя попаднала на "моста на живота си". Тя съжалява, че не може да представи лично своя съпруг на близки и приятели, тъй като той е "вечно прикован към бреговете на родната му река".

Брачното свидетелство, което Роуз си изкарала, не могло да убеди френските власти да я допуснат на тяхна територия и да й издадат виза, така че тя да заживее "съпружески" с моста. Те не ризнали и брака й, като основание за пребиваване във Франция, допълва БТА.

По време на венчавката на Джоди Роуз с моста миналото лято на тържествената церемония в Сере присъстваха 14 гости.

Авангардистката твърди, че и в Сидни чувства вибрациите на любимия й френски мост, който я зове обратно в Пиренеите.

Водещи

Най-четени