Увековечават златните момичета чрез скулптори 24.07 | 15:46

От iNews.bg

Българската художествена гимнастика винаги е била сред спортовете, които са ни носили много радост, а самите ни представителки неслучайно са наричани "златни", защото въпреки смяната на поколенията, те винаги успяват да извоюват отличия с много труд и отдаденост.

Скулпторът Александър Давидов решава да увековечи красотата на спорта и на момичета в различни фигури. Той вече е изработил такава на Катрин Тасева. Споделя, че работата му по този проект е по-трудна от обичайното, защото запечатва моменти от съчетания, за които няма как да му позират и работи по снимки.

"Сега работя по първата скулптура на Боряна Калейн. И на Невяна Владинова сме заснели две съчетания, работя по тях", разказа скулпторът Александър Давидов в ефира на "България сутрин".

Той сподели още, че идеята му е дошла, след като е видял календар със снимки на "златните" момичета и избрал да започне с Катрин Тасева, след като е разбрал за нейна благотворителна инициатива.

"Направихме първите снимки и след това реших да направя всичките момичета. Първоначалната ми идея е да са поне 15 пластики в този размер. Това ще ми отнеме може би година и половина. Първата изложба при всички положения ще е тук в София", допълни Давидов.

Водещи

Най-четени