Ужасът на кандидат-шофьорите по света 05.02 | 09:10

Знаете ли, че във Франция шофьорските книжки са с ограничен брой всяка година

От iNews.bg

Една българска приказка гласи, че да караш кола е като да караш колело - веднъж научиш ли се, няма забравяне. Ама въпросът е да се научиш, а на всичкото отгоре да минеш и изпита. Първо листовки, после кормуване. Тегава работа.

Да, ама в България не е най-неприятно, както много хора си мислят. Тук сме си добре. Оказва се, че в различни страни по света шофьорските изпити са ужасни, че даже нелепи и нелогични. Ние не сме сигурни, че ще ги вземем. Особено в Южна Корея. Ами вие?

ГАНА

Правилникът за движение по пътищата в Гана съветва водачите следното: "В случай, че друг водач се държи зле спрямо останалите, пратете му предупреждение с клаксон и фарове."

ГЪРЦИЯ

Шофьорските изпити в Гърция са особено стресиращи, защото инструкторът сяда на пасажерската седалка, а на задните се наместват двама изпитващи, които си водят бележки.

ФРАНЦИЯ

Във Франция шофьорските книжки са с ограничен брой всяка година, а желаещите да се сдобият със свидетелство за управление на МПС трябва да минат през специални училища и да се надяват, че са се класирали. Останалите мъчителни закони за вземане на книжка вижте в Div.bg.

Водещи

Най-четени