Ужасяващите неща, които правят хората за красота 21.01 | 14:13

От Кирил Русев

Суетата върти света, ама понякога го върти наобратно. Някои хора са толкова отдадени на преследването на красотата, че не биха се спрели пред абсолютно нищо. Тук не говорим за суперскъпи козметични кремове и помади, а за най-извратените процедури за разкрасяване, родени от най-болните човешки мозъци. Ето ги и тях, без конкретна последователност.

Пиявици

Едно време бледата кожа е била супер модерна и жените с готовност са слагали пиявици по лицето и ушите си, за да изглеждат по-изпити. Били са буквално изпивани. Е, оттогава насам е изтекла много вода, но и днес има една "терапия" с пиявици, за която се смята, че пречиства тялото от токсини. А вие си мислехте, че човечеството поумнява.

Птичи изпражнения

1167832Да те наака птиче е на късмет, но в Ню Йорк има цял салон за красота, който взима по 180 долара на клиентите си, за да намаже лицата им с изпражнения от славей, внос от Япония. Това са го правели гейшите, за да премахват дебелия си грим. Сега го прави Виктория Бекъм, защото вярва, че по този начин ексфолира и освежава кожата си.

Овча плацента

1167833Поемете дълбоко дъх, защото някога, някъде, някакви учени са "доказали", че плацентата и пъпната връв на бозайник може да възстанови всяка клетка в човешкото тяло. Не знаем кое е това научно изследване, но днес много знаменитости дават луди пари за серуми и маски с овча плацента. Без коментар...

Охлюви

1167830Това е поредното японско "чудо", което е толкова чудесно, че ще ви накара да повярвате, че слузестата следа на охлювите може да забави стареенето на кожата. Но това не са какви да е охлюви, а охлюви, хранени само с био плодове и зеленчуци.

Урина

1167825Така: "Урината изглажда бръчките, премахва акнето и оставя кожата блестяща". Съгласни ли сте с това твърдение? Да или не? Всъщност, няма значение, защото много по-богати хора от вас с готовност прибягват до уринената терапия, която се заключава в размазване на урина с памуче по лицето. Велико!

Пчелна отрова

1167828Носи се слух, че Кейт Мидълтън се е подложила на "ужилване от пчели" преди сватбата си с принц Уилям. Всъщност, тук не става дума за реално ужилване, а по-скоро за нанасяне на пчелна отрова върху лицето на жерт... клиента. Твърди се, че това подобрява кръвообращението, стимулира производството на колаген и въобще - прави кожата безупречна.

Змии

 

1167829За повечето хора мисълта за няколко змии, пълзящи по лицето, е напълно ужасяваща, но в Израел има салон, в който за това се плаща прескъпо. Неговият създател намира усещането за приятно и вярва, че това е перфектният лицев масаж. Но, както се казва, разни хора, разни идеали.

Водещи

Най-четени