Университет учи как се прави италиански сладолед 27.07 | 21:53
Тази година 12 000 души ще се обучават в това как да правят истински италиански сладолед

Стотици хора от цял свят, любители на сладките храни, пътуват до Италия, за да се включат в университетски курс по приготвянето на сладолед, съобщава Sky News.
Тази година около 12 000 души са приети да учат в Университета Джелато, с надеждата да се научат как да правят истински италиански сладолед.
Университетът се намира в близост до Болоня, в централата на Carpigiani, водещ световен производител на машини за сладолед.
За да получат нужните знания, студентите посещават както практически курсове, така и технически лекции. Маркетингът също е предвиден в учебната програма.
Курсовете струват около 792 евро на седмица, а студентите, които идват от далечни страни като Австралия и Сиера Леоне, нощуват в местен хотел.
"Хората, които идват тук искат да променят кариерата си", коментира ректорът на университета Каори Иро. "Средната възраст е 35-40 години. Те са готови да се откажат от това, с което се занимават, и да отворят нова страница в живота си."
За голяма част от студентите отварянето на собствен магазин за сладолед е мечта, докато за други курсът е само начин за впечатляване на гостите, които ще посрещат на вечеря.
Водещи
-
Откриха разчленен труп край гр. Кула
В града веднага се заговори, че това е изчезналият миналата неделя 20-годишен Мариян Пасков
09.03 | 13:55
-
Гуцанов: Неразумно е да се мисли за смяната на Киселова
Не виждам опасност правителството да падне, категоричене той
09.03 | 15:30
-
Митьо Пищова видял смъртта си в сън
Димитър Василев Маринов, както е името на бизнесмена по паспорт, издъхна навръх 3 Март
09.03 | 15:00
Най-четени
-
Асен Василев: Ако бюджетът е добър за България, ще го подкрепим, но този не е добър
Със сигурност България трябва да стане член на еврозона и това ни поставя в сърцето на Европа,...
09.03 | 13:00
-
Изповедта на Камелия, която развълнува България
Цветин ме заряза, изнесе се от вкъщи, сподели звездата
09.03 | 10:40
-
С минимална заплата можем да си купим два пъти повече свинско, отколкото преди 20 г.
Това показва изследване на Асоциация „Активни потребители“
09.03 | 10:00