Уникална реакция между змийска отрова и човешка кръв 13.07 | 12:55

Изключително видео, демонстриращо колко опасна може да бъде змийската отрова

От Ивайло Коралски

Всички знаем, че змийската отрова е изключително опасна за човека, но много малко от нас знаят каква точно токсична реакция се получава, когато въпросната попадне в кръвоносната ни система.

Благодарение на споделеното по-долу видео, ставаме свидетели на реакцията, която се получава, когато бъдат примесени силна змийска отрова с човешка кръв.

Крайният резултат определено не е красив. Нещо повече – направо си е плашещ.

"Правих проучване за парфюми от Кобра и случайно стигнах до това видео, обясняващо и демонстриращо силата на змийската отрова. То беше толкова невероятно, че реших да го кача в YouTube”, споделя потребителят, качил клипа в най-голямата мрежа за видеообмен.

В него ставаме свидетели как само капка от отровата на Пясъчната ефа е достатъчна да съсири почти мигновено пълна с човешка кръв чаша.

Доктор Терънс Дейвидсън от Университета по медицина в Калифорния споделя следното за отровата на Пясъчната ефа и получаващата се реакция:

"В Шри Ланка, Бирма и Индия Пясъчната ефа е отговорна за повечето инциденти, свързани със змийски ухапвания. Тя е изключително опасна змия. Повечето големи представители на вида много лесно могат да убият човек. Жертвите обикновено се оплакват от страшни болки около мястото на ухапването, което впоследствие силно се подува."

Докторът разкрива още, че при ухапване от подобна змия се появяват и други симптоми – например бъбреците отказват да функционират, клепачите на жертвата се подуват много силно, появяват се генерални трудности при опит за изговаряне на думи.

Въпреки че всичко това звучи страшно, змийската отрова може да бъде и полезна за хората.

В изследване, публикувано миналата година в "Journal Of Biological Chemistry", учените потвърждават, че змийската отрова може да послужи като целител в медицината.

Страшничкото, но също и толкова любопитно видео можете да гледате сега:

Водещи

Най-четени