Уникални кадри, заради които ще погледнете света по нов начин (СНИМКИ) 02.11 | 15:47

Фотографиите са дело на автора Бенджамин Грант

От iNews.bg

Фотографът Бенджамин Грант си поставил една много специална цел в своята кариера – да промени начина, по който възприемаме заобикалящия ни свят. И определено се е справил забележително добре с тази задача. Ще се уверите в това, когато разгледате кадрите от проекта му "Дневен преглед".

Какво всъщност представлява идеята на специалиста?!

Всеки ден споделя по една сателитна снимка от Digital Globes. Тайната на уникалните резултати е фокусното разстояние, което е 16 пъти по-дълго, отколкото стандартните фотоапарати правят. Техниката му е толкова добра, че може да направи кадър на плажна топка на моста Голдън Гейт в пълна резолюция... от Лос Анджелис, обясни самият той пред Bored Panda.

"Опитвам се да представям това, което виждам, и нека хората решат какво означават тези променени пейзажи. Вярвам, че това може да ви накара да се замислите какво точно е състоянието на планетата и как можем да направим така, че ситуацията да започне да се подобрява", обясни Гейт.

Той създава снимките си като събира заедно много сателитни фотография с висока резолюция. За целта използвал помощта на сателитната компания DigitalGlobe, които му дали достъп до пълния си архив с изображения.

Австралия

1799462

Чили

1799479

Италия

1799460

Всички снимки можете да разгледате в нашата ГАЛЕРИЯ.

Водещи

Най-четени