Уникално! Вижте новата мода в маникюра (СНИМКИ) 25.01 | 12:45

3D ноктите станаха абсолютен хит в Щатите

От Надежда Стоянова

По-суетните дами вече със сигурност са опитали какво ли не, за да направят маникюра си по-интересен и забележителен. Ако обаче вече ви е омръзнало да се правите на художници, ви предлагаме да опитате нещо нестандартно и доста интересно. Това е 3D маникюр, който тепърва ще печели интереса на жените по целия свят.

Нестандартното решение води началото си от Ню Йорк и вече може да се похвали с първите си звездни почитатели, сред които е актрисата Ема Стоун. Измислили го дигиталните майсторки Сара Ауад и Демира Форд, чийто творчески тандем носи името The Laser Girl и има за цел да покаже колко забавно и необичайно изкуство може да се прави върху ноктите. Затова проектират иновативна преса, която компютърно създава желания модел, а после го реализира с помощта на 3D принтер.

Творенията на двете момичета този месец били изложени в Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк и предизвикали доста сериозен интерес. Впечатляващите им предложения вече могат да бъдат закупени онлайн за суми между 8 и 50 долара в зависимост от материалите, използвани за създаването на избрания модел, пише Daily Mail.

Според създателките на това ново модно течение този тип маникюр е "идеален за специални събития, тъй като не e подходящ за продължително носене". Залепва се с тънък слой лепило и можете да останете с него за около три дни, ако се грижите внимателно да не го повредите.

Разгледайте още снимки в галерията.

Най-четени