Учени: Молитвата наистина е с лечебна сила, гони болести 18.08 | 14:51

От Онкологичния център във Флорида доказали, че хората, които вярват в силата на молитвата и медитацията имат по-добро психическо, както и физическо здраве, от невярващите, както и по-добър социален живот

От iNews.bg

Учен от университета Томас Джеферсън в САЩ доказва, че медитацията и молитвата са наистина силни и полезни. Доктор Андрю Нюбърг, провежда изследването чрез ядрено-магнитен резонанс, за да докаже своята теория.

Молитвите и медитацията, когато се практикуват редовно, водят до увеличаване на активността на челото ни и областите около езика, както повишаване на комуникацията ни. Те буквално представляват физическо обучение на ума, което пък води до развитие на мозъка и в някои случаи до зарастване на различни заболявания.

Д-р Нюбърг провел следния експеримент – наблюдавал как медитацията и молитвата се отразяват на възрастни хора с проблеми с паметта в продължение на 8 седмици. Резултатите били изключително позитивни.

Друго изследване пък доказва, че хората със силни духовни вярвания, които са болни от рак, реагират по-добре на лечението и имат по-малко симптоми.

От Онкологичния център във Флорида доказали, че хората, които вярват в силата на молитвата и медитацията имат по-добро психическо, както и физическо здраве, от невярващите, както и по-добър социален живот.

Водещи

Най-четени