Ученици представят „Светът е малък” във влак 20.04 | 09:10

Децата ще разиграят театралната постановка в бързия влак от Варна за София

От Кремена Бедерева

"Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще окаже съдействие на група ученици от Клуба по лингвистичен театър на английски език към езиковата гимназия в Търговище да представят театрална постановка във влак. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Кратката пиеса със заглавие "Светът е малък”, която учениците ще изиграят, е написана от възпитаник на гимназията. Постановката описва случайна среща на познати във влака, като идеята на младите актьори е пиесата да се играе в реален влак.

След оказаното съдействие от страна на националния железопътен превозвач, учениците ще представят постановката на 20-ти април (петък) в бързия влак със задължителна резервация № 2610 ("Златни пясъци”) от Варна за София.

Младите възпитаници на езиковото училище в Търговище ще се качат във влака от гара Търговище и ще пътуват до София.

По време на пътуването учениците ще изиграят пиесата на английски език пред пътниците, на които предварително ще бъдат раздадени копия с превод на текста на представлението.

Клубът по лингвистичен театър на английски език към езиковата гимназия в Търговище, както и самата постановка са създадени в резултат на инициативата за превръщане на училището в желана за присъствие зона към проект "Да направим училището привлекателно за младите хора” по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”, който стартира през м. февруари тази година.

Водещи

Най-четени