Ученичка спечели правото да използва iPod по време на контролни 25.05 | 11:21

Британско училище разреши тази практика под заплахата да бъде съдено

От Нели Минчева

Ученичка във Великобритания си спечели правото да слуша iPod-а си по време на изпити. Това се случи, след като момичето заплаши, че ще съди училището заради налагането на забрана за подобни практики.

Детето, което учи в Единбург, твърди, че слушането на музика помага на концентрацията по време на контролни, пише вестник Sun.

Първоначално жалбата от ученичката в шести клас е била отхвърлена от училищните власти. Но те са били принудени да преразгледат позицията си, след като е станало ясно, че следващата стъпка по случая би била завеждането на съдебно дело.

Стигнало се е до компромисния вариант учителите на момичето да се уверяват преди контролни, че съдържанието на iPod-a ѝ се състои само от музика и че там няма материали, с които девойката би могла да изкара оценката си по нечестен начин.

Ученичката, чието име не се уточнява, страда от аутизъм и нарушение на способността за концентрация. Решено е, че когато използва iPod по време на изпити, тя ще седи отделена на  известно разстояние от своите съученици, за да не ги разсейва с шума, който може да бъде доловен от слушалките ѝ.

Най-четени