ФЕМЕН стреснаха Путин и Меркел 08.04 | 14:42

Активистки на украинското движение се разголиха пред руския президент и германския канцлер

От Елена Коцева

Активистки на украинското движение ФЕМЕН устроиха акция пред очите на руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела Меркел.

Двамата присъстваха на откриването на най-големия индустриален панаир за технологии в Хановер. Докато двамата лидери разглеждали щанда на Volkswagen, няколко девойки от групата на журналистите, отразяващи посещението им, се съблякоха до кръста и започнаха да скандират нецензурни изрази на английски език.

Сред приемливите за цитиране лозунги, издигнати от активистките на ФЕМЕН, е "Долу диктатурата, технокрацията и хомофобията!".

Някои от ругатните са изписани и върху телата им. Охраната задържала девойките, като те продължавали да скандират, дори и в ръцете на охранителите.

Меркел и Путин преминали бързо към следващата зала от изложението, стараейки се да не обръщат внимание на голите активистки.

Руските медии съобщават за случилото се лаконично, а официозите не публикуват снимки.

Най-големия индустриален панаир за технологии в Хановер се провежда ежегодно. За първи път изложението е проведено през 1947 година, а от 1950 година изложението е с международно присъствие. Русия се включва със свои щанд от 1994 година

Водещи

Най-четени