Фенове подпалиха стадион в Швеция 21.04 | 10:16

Срещата можеше да бъде отложена заради пожара

От Краси Киров

От началото на 2013 година феновете на шведския АИК Стокхолм се радват на новия стадион на любимия си отбор. "Френдс Арена" измести легендарният "Росунда" като дом на АИК и националния отбор.

"Росунда" бе срутен през ноември миналата година, а на феновете бе дадено правото да избират новия стадион на любимците си - "Френдс Арена" или "Теле2 Арена".

Изборът падна на първия стадион, тъй като строежът му щеше да завърши по-рано, а името му идва от организацията "Френдс" (приятели, от англ.) , която се бори срещу насилието в училищата. 

Има известен парадокс, тъй като феновете на АИК са известни като едни от атрактивните в Швеция и Европа, като не рядко участват и в сцени на насилие.

На мача срещу Малмьо в сряда тифозите отново се доказаха, почти подпалвайки новия си стадион и козирката му. Дори самият двубой бе прекъснат и се обсъждаше двубоя да бъде отложен. Все пак стадиона е затворен отгоре и можеше да стане невероятна трагедия ако огънят се бе увеличил.

Вижте сами невероятната хореография на шведските ултраси, които спокойно могат да се конкурират с колегите си от Южна Америка само в Sporta.bg.

Най-четени