Фойерверки от най-високата сграда смаяха света 02.01 | 20:36

Небостъргачът Бурдж Халифа в Дубай се превърна в гигантска платформа за фойерверки

От Георги Георгиев

Небостъргачът Бурдж Халифа в Дубай се превърна в гигантска платформа за фойерверки в новогодишната нощ

Високият 828 метра небостъргач Бурдж Халифа в Дубай се превърна в сцена на невиждано светлинно и звуково представление в новогодишната нощ. За няколко минути след настъпването на Нова година гигантската конструкция се превърна в уникален вулкан от фойерверки, пише Econ.bg.

Видео, приковало вниманието на онлайн потребителите по света , показва спиращо дъха визуално шоу, придружено от изпълнение на Пражката филхармония.

Бурдж Халифа вече направи своята холивудска филмова премиера във филма "Мисията невъзможна: Режим Фантом". Именно от външната страна на небостъргача Том Круз висеше в приковаваща вниманието невъзможна сцена, една от кулминациите в лентата.

Тези, които са искали да наблюдават представлението в новогодишната нощ отблизо, е трябвало да заплатят по 4300 долара за маса до прозореца в ресторанта на 122-ия етаж на сградата, уместно носещ името "Атмосфера". В същото време по улиците на Дубай по различни сведения е имало близо 1 млн. зрители на шоуто, наречено от организаторите "може би най-доброто представление на планетата.

 

Водещи

Най-четени