Футболни куриози 27.12 | 08:45

Футболът за някой е целият свят - за други - просто 11 мъже, които гонят една топка

От Анна-Мария Тонева

Футболът за някой е целият свят - за други - просто 11 мъже, които гонят една топка.

И на пръв поглед уж е проста игра, но понякога нещата, които се случват на терена, остават напълно неразгадаеми.

По време на мач от датското първенство, нападателят на Одензе с изстрел от няколко метра, счупил вратата с топката. Мачът бил прекъснат, защото съдията не знаел как да процедира в тази ситуация. Изпратил запитването си до Националната футболна федерация. На мястото на случката веднага пристигнали петима треньори от елитната девизия, които така и не успели да му дадат отговор.

Бразилският футболен защитник Пинейро бил рекордьор по голове, но в собствената врата. Само за един сезон той си вкарва цели 10 автогола. След като е преместен и атака, той отново успява да впечатли всички... вкарвайки си автогол. Когато навършил 25 години, неговите съотборници му подарили компас с надпис: "Помни, че противникът е от другата страна". 

Ето какво се случило по време на мач между бразилските отбори Фламенго и Мадурейра. 10 минути преди края на мача отборът на Фламенго бие топката към противниковото поле. "Хваната" от вятъра, топката пада право във вратата на Мадурейра. Вратарят пък бил зает в този момент с оправянето на връзките на обувката си и така пропуснал гола. В резултат на това Фламенго печели с 1:0.

Още подобни куриозни моменти вижте на sportuvai.bg.

 

Водещи

Най-четени