Хайде сега да видим всички ли са равни пред "винкело"! 12.08 | 14:30

Рибари ще премерят сили в пернишката "винкел лига"

От iNews.bg

Перник – чуден град, известен с невероятното чувство за хумор за своите жители, изисканите обноски и доброто отношение. В този емблематичен български град думите "винкело" и "голфо" придобиха нови обогатени значения. Почти всеки от нас е срещал в търговската мрежа вафли с култовия етикет "Винкел". "Винкел" също така е и известен пернишки коктейл, съдържащ 100-градусов чист спирт.

"Не се разрежда, пие се без мезе на гладно. Правиш се винкел и всичко ти е равно", е тайната на консумацията. Винкелът обаче е нещо много повече. Перничани от риболовния клуб "Кракра" организират през септември специфично състезание, което са назовали "Винкел лига". Очакват се почитатели и експерти рибари от цялата страна. Организаторите съобщават, че надпреварата ще е в ловенето на плувка и в дънен риболов.

Награди ще получат шестимата най-добри риболовци, като първите трима ще бъдат удостоени с купи и медали, а класиралите се от четвърто до шесто място ще получат медали. Водят се разговори с "Напоителни системи" състезанието да се проведе на стената на язовир "Лобош". "Перник е известен с винкела и голфа, затова на шегата отвръщаме с шега", казват с усмивка организаторите.

Водещи

Най-четени