Хленчете си на воля – полезно е! 27.11 | 13:29

Мрънкането е полезно за здравето

От Мартина Панайотова

Научното потвърждение, че мрънкането е полезно за здравето, със сигурност ще бъде музика за ушите на дамите, пише в. Daily Mail.

Известно е, че мъжете не проявяват особено голяма охота да посещават личния си лекар, но все пак го правят заради постоянното "опяване" на нежните си половинки. По този начин обаче се увеличават шансовете им за оцеляване от рак, ако симптомите на злокачественото заболяване бъдат открити навреме.

Това показват резултатите от проучване, направено във Великобритания от благотворителната организация "Кенсър рисърч" и веригата магазини "Теско".

Четиридесет процента от участниците в допитването са споделили, че разговорите с приятели или близки за тревожни промени в тялото са ги накарали да посетят лекаря.

Сред тях 72 процента от мъжете са разговаряли със специалист, подтикнати от своите съпруги. В обратния случай 58 процента от жените са били окуражени от партньорите си да посетят личния си лекар.

Благотворителната организация "Кенсър рисърч" стои зад нова онлайн видео кампания, насочваща към важността на разговорите с личния лекар за трайни или необичайни промени в тялото. Филмът набляга на факта, че днес хората имат двойно по-голям шанс да оцелеят от рак, отколкото преди 40 години, допълва БТА.



Водещи

Най-четени