Храната на бъдещето 10.06 | 19:09
Как сами да си произведем месо

Това лято за пръв път в ресторант в Лондон ще бъде сервиран бургер с изкуствено създадено месо. Заслугата е на екипа на д-р Марк Пост от университета в Маастрихт, Холандия.
Говеждото месо за сандвича е направено от стволови клетки, отгледани в лабораторен биореактор. Технологията за производството му е разработвана от години, но перспективите са големи. До момента проектът се оценява на четвърт милион евро.
Самите клетки са извлечени от живи животни и култивирани в лаборатория, където са захранвани с глюкоза и аминокиселини. Получени били тънки ивици мускулна тъкан, но тя все още не е имала физическите качества на истинската тъкан.
Как са достигнали до вида на истинското месо и още за технологията чете на Econ.bg.
Водещи
-
Светлин Тачев: От това как ще въведем еврото зависи ще се разместят ли политическите пластове
"Колкото повече издържи правителството, толкова повече ще задържи слизането на Радев на...
21.06 | 18:00
-
Скандални хубавици нахлуват в новия сезон на Биг Брадър
Сред тях е и Даниела Рупецова, станала известна в любовното риалити "Ергенът"
21.06 | 17:40
-
Почитатели на мистиката и изкуството се събират в с.Татул
Фестивалът "Нощта на Орфей" се провежда за 17-и път край Момчилград
21.06 | 17:20
-
От президента имат основание да се страхуват омръзналите политически лица и мутрите
Румен Редев не може да бъде лесно контролиран или дискредитиран, подчерта Соня Момчилова
21.06 | 17:00
Най-четени
-
Захариева: Надявам се да не сме на прага на Трета световна война, но рискът е голям
Тя заяви, че Европа отдавна е трябвало да увеличи военните си способности
21.06 | 12:00
-
ЕК: България не е изпълнила критериите за инфлацията през април 2025 година
Причината е повишаването на някои администрирани цени и данъци - такива, които се определят...
21.06 | 16:00