Храната на бъдещето 10.06 | 19:09
Как сами да си произведем месо
Това лято за пръв път в ресторант в Лондон ще бъде сервиран бургер с изкуствено създадено месо. Заслугата е на екипа на д-р Марк Пост от университета в Маастрихт, Холандия.
Говеждото месо за сандвича е направено от стволови клетки, отгледани в лабораторен биореактор. Технологията за производството му е разработвана от години, но перспективите са големи. До момента проектът се оценява на четвърт милион евро.
Самите клетки са извлечени от живи животни и култивирани в лаборатория, където са захранвани с глюкоза и аминокиселини. Получени били тънки ивици мускулна тъкан, но тя все още не е имала физическите качества на истинската тъкан.
Как са достигнали до вида на истинското месо и още за технологията чете на Econ.bg.
Водещи
-
Кандидатите за имигрантски визи за САЩ могат да бъдат отхвърлени при медицински проблеми
Според указания на Държавния департамент изпратени до служителите на посолствата и...
08.11 | 13:40
-
"Гънвор" си осигури финансиране от 2,4 млрд. долара
08.11 | 13:20
-
Кристалина Георгиева: С въвеждането на еврото България ще стане по-привлекателна за инвеститорите
По думите ѝ предложеният бюджет защитава фискалната стабилност
08.11 | 13:00
-
Борис Бонев: София има само четири снегорина, вместо 130-160
Градът е пред заплаха от зимен хаос
08.11 | 12:40
Най-четени
-
Архангеловден е: Ето какво се прави, а какво е забранено
Вижте и кой празнува Имен ден днес
08.11 | 09:00
-
Промени в движението днес заради вечното дерби
Мачът започва в 15 ч. на националния стадион "Васил Левски", очакват се 30 000 зрители
08.11 | 11:40
-
От днес спира движението по третата линия на софийското метро
Тя няма да се движи и в утрешния ден, на 9 ноември
08.11 | 09:15
-
Продължава издирването на младо момиче, изчезнало на Витоша
И тази сутрин планински спасители и доброволци тръгват към планината
08.11 | 10:20