Храната на бъдещето 10.06 | 19:09
Как сами да си произведем месо

Това лято за пръв път в ресторант в Лондон ще бъде сервиран бургер с изкуствено създадено месо. Заслугата е на екипа на д-р Марк Пост от университета в Маастрихт, Холандия.
Говеждото месо за сандвича е направено от стволови клетки, отгледани в лабораторен биореактор. Технологията за производството му е разработвана от години, но перспективите са големи. До момента проектът се оценява на четвърт милион евро.
Самите клетки са извлечени от живи животни и култивирани в лаборатория, където са захранвани с глюкоза и аминокиселини. Получени били тънки ивици мускулна тъкан, но тя все още не е имала физическите качества на истинската тъкан.
Как са достигнали до вида на истинското месо и още за технологията чете на Econ.bg.
Водещи
-
Заради пожар пътят между автомагистрала "Хемус" и "Провадия" е затворен
От полицията уточниха, че горят сухи треви и оранжерии. Към момента няма опасност за...
29.07 | 17:59
-
Иванчева: В шок съм, още не мога да повярвам, отивам да видя първо сина си и майка ми
По думите й съкращаването с 10 месеца на 6-годишна присъда е голям период.
29.07 | 16:59
-
НАП напомня за срок, който изтича след два работни дни
Възстановяване и Данъчни облекчения
29.07 | 16:45
Най-четени
-
Бойко Борисов: Нямам неизпълнено обещание, пътя до селото е готов!
Планове за нови проекти
29.07 | 13:30
-
Промяна в организацията на движение по магистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“
От 29 юли до 31 юли в интервала от 8 ч. до 16 ч. почистване на банкети ще се извършва и в...
29.07 | 10:30