Храната на бъдещето 10.06 | 19:09
Как сами да си произведем месо
![Храната на бъдещето](http://inews.bg/pictures/945365_1004.jpg)
Това лято за пръв път в ресторант в Лондон ще бъде сервиран бургер с изкуствено създадено месо. Заслугата е на екипа на д-р Марк Пост от университета в Маастрихт, Холандия.
Говеждото месо за сандвича е направено от стволови клетки, отгледани в лабораторен биореактор. Технологията за производството му е разработвана от години, но перспективите са големи. До момента проектът се оценява на четвърт милион евро.
Самите клетки са извлечени от живи животни и култивирани в лаборатория, където са захранвани с глюкоза и аминокиселини. Получени били тънки ивици мускулна тъкан, но тя все още не е имала физическите качества на истинската тъкан.
Как са достигнали до вида на истинското месо и още за технологията чете на Econ.bg.
Водещи
-
Паника от евентуално цунами в Турция
Преди дни Егейско море се отдръпна навътре, оголвайки суша, обмислят евакуация
13.02 | 19:30
-
МВР министърът очерта два приоритета за ГДБОП
Това са киберсигурнастта, както и отпадането на визите за САЩ
13.02 | 19:00
-
Какво трябва да хапнете, преди да пиете алкохол
13.02 | 18:45
Най-четени
-
Мъж беше нападнат до НДК, задържаните са криминално проявени (ОБНОВЕНА)
Все още се изяснява какъв е поводът за агресията
13.02 | 15:00
-
Столична община мобилизира 75 снегопочистващи машини за справяне със зимната обстановка в столицата
Специален режим на Витоша
13.02 | 08:54
-
Борисов: Ние сме за пазарна икономика, пазарът определя цените, всеки има да прави бойкоти, каквито иска
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред медиите бойкота на хранителните вериги днес.
13.02 | 10:30
-
Журналистът коментира първия контакт между Тръмп и Путин
"След първия официален разговор на Тръмп с Путин пред Украйна се очертаха три основни...
13.02 | 10:45