Храната на бъдещето 10.06 | 19:09
Как сами да си произведем месо

Това лято за пръв път в ресторант в Лондон ще бъде сервиран бургер с изкуствено създадено месо. Заслугата е на екипа на д-р Марк Пост от университета в Маастрихт, Холандия.
Говеждото месо за сандвича е направено от стволови клетки, отгледани в лабораторен биореактор. Технологията за производството му е разработвана от години, но перспективите са големи. До момента проектът се оценява на четвърт милион евро.
Самите клетки са извлечени от живи животни и култивирани в лаборатория, където са захранвани с глюкоза и аминокиселини. Получени били тънки ивици мускулна тъкан, но тя все още не е имала физическите качества на истинската тъкан.
Как са достигнали до вида на истинското месо и още за технологията чете на Econ.bg.
Водещи
-
Протести в цялата страна за запазване на лева ОБЗОР
31.05 | 18:00
-
Подробен месечен хороскоп за всички зодии през юни
Вижте какво ви очаква през следващия месец
31.05 | 17:40
-
В София се проведе протестно шествие срещу насилието над деца
"Да бъдем нетърпими към проявите на насилие, да бъдем подкрепящи към децата-насилници, които...
31.05 | 17:20
Най-четени
-
Рядка екзотична змия откриха в центъра на Варна
Влечугото е уловено и предадено в спасителния център на варненския зоопарк
31.05 | 13:40
-
Бойко Борисов: Цените ще бъдат и в евро, и в лева
Всеки, опитал да спекулира - ще бъде санкциониран, предупреди лидерът на ГЕРБ
31.05 | 13:00
-
Радев: Протестите и проучванията показват, че хората държат думата им да бъде чута
Президентът поздрави протестиращите с искане референдум за еврото и за запазване на българския...
31.05 | 12:20