ЦРУ призна - има извънземни 17.08 | 11:36

Съществува Зона 51 - свръхсекретен полигон от ерата на Студената война

От Кремена Бедерева

ЦРУ признава в прав текст съществуването на Зона 51 - свръхсекретния полигон от ерата на Студената война, който десетилетия наред бе предмет на конспиративни теории за  инопланетяни и летящи чинии.

Наскоро разсекретени документи на управлението, огласени вчера, назовават тази база на ВВС по име и я позиционират на картата край пресъхналото езеро Грум. Но в документите не се  споменава за катастрофи на НЛО, извънземни с черни очи или  инсценирани кацания на Луната.

Описват се някои самолети с чудновата форма, но не и летящи чинии. 

Архивът по национална сигурност към университета "Джордж  Вашингтон" се е сдобил с достъп до исторически документи на ЦРУ за пръв път през 2002 г., но в тях всичко относно Зона 51 е било редактирано, тоест заличено. През 2005 г. старши сътрудникът в  университетския архив Джефри Ричелсън отново е поискал достъп и  преди няколко седмици се е сдобил с нужните документи, в които  споменаванията за Зона 51 са били видими. 

През 50-те години в този секретен се разработва шпионският  самолет "Ю-2", а по-късно там се тестват други секретни  летателни апарати като Ес Ар-71 "Блекбърд", изтребителят Еф-117  "Стелт" и бомбардировачът Бе-2 също от класа "Стелт", допълва БТА.

Мнозина  вярват, че в този военен обект се съхраняват извънземни  космически кораби и останки от обитатели на други планети. Но  даже и за онези, които не вярват в такива неща, мястото е  обгърнато в мистерия - отстои на 160 км от Лас Вегас отвъд  пустиня, осеяна с див пелин и храсти юка, предаде АП.

Водещи

Най-четени