Цветен фестивал на шапките премина през Манхатън 25.04 | 17:28

Хиляди хора се събраха на Пето авеню, за да покажат екстравагантните си дрехи и шапки

От Елена Кирилова

На 24 април в Манхатън се проведе Великденски парад и Великденски фестивал на шапките, на който присъстващите имаха възможност да видят различни шапки в пълния им блясък.

Събитията обединиха хиляди хора, които отпразнуваха подобаващо великденските празници, а Великденският парад отпразнува своята 80-годишнина.

Според сайта NYC Tourist събитието е свързано с традициите за събиране на модерните нюйоркчани, които показват най-красивите си дрехи.

Организиран за първи път в края на деветнадесети век, Великденският парад в Ню Йорк в продължение на години е символ на американската култура и просперитет.

През 1947 г. на него се стичат близо един милион души. Оттогава популярността му постепенно намалява, като през 2008 г. се събират около 30 000 души, коментира онлайн изданието.

С течение на времето шапките и аксесоарите са се превърнали в значителна част от парада, затова не е чудно, че събитието се провежда именно на Пето авеню - най-скъпата търговска улица в света.

Участниците често се обличат с най-новите и модни дрехи и изработват шапки и аксесоари, с които да привличат вниманието. В последните години обаче шествието е възприело и някои от обичаите, свързани с Хелоуин, тъй като хората обличат все по-ярки костюми с цел да пародират екстравагантните тоалети от миналото.

Водещи

Най-четени